Suklaaparfait kermavaahdon, omenalohkojen ja mansikoiden kera

Parfait eli hyydyke on jäätelöntapainen jälkiruoka, jossa on paljon kermaa. Jäätelö on jäädytettävä samalla sekoittaen, mutta parfait jäädytetään paikoillaan. Parfait-sana on ranskaa, ja tarkoittaa täydellistä.

Neljälle

  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl kidesokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl raastettua tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi vesihauteessa, lämpötila ei saa nousta yli 50 asteen.

2. Vatkaa munakreemi kylmäksi. Vatkaa kerma.

3. Sekoita munakreemiin kerma ja suklaa. Kaada seos vedellä huuhdeltuun vuokaan. Laita vuoan päälle kansi ja pakasta.

4. Tarjoile hyydyke pehmeiksi keitettyjen omenalohkojen sekä mansikanpalasten kanssa. Pursota mielellään mukaan kermavaahtonokareita ja koristele sitruunamelissalla sekä paseeratuilla vadelmilla tai mansikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat