Suklaaparfait kermavaahdon, omenalohkojen ja mansikoiden kera
Parfait eli hyydyke on jäätelöntapainen jälkiruoka, jossa on paljon kermaa. Jäätelö on jäädytettävä samalla sekoittaen, mutta parfait jäädytetään paikoillaan. Parfait-sana on ranskaa, ja tarkoittaa täydellistä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 munankeltuaista
- 1 dl kidesokeria
- 4 dl kuohukermaa
- 1 ½ dl raastettua tummaa suklaata
Valmistusohje
1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi vesihauteessa, lämpötila ei saa nousta yli 50 asteen.
2. Vatkaa munakreemi kylmäksi. Vatkaa kerma.
3. Sekoita munakreemiin kerma ja suklaa. Kaada seos vedellä huuhdeltuun vuokaan. Laita vuoan päälle kansi ja pakasta.
4. Tarjoile hyydyke pehmeiksi keitettyjen omenalohkojen sekä mansikanpalasten kanssa. Pursota mielellään mukaan kermavaahtonokareita ja koristele sitruunamelissalla sekä paseeratuilla vadelmilla tai mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku