Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mokka-macadamia-semifreddo

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jälkiruoka kruunaa aterian. Tämä resepti on herkullisuuden lisäksi myös gluteeniton.

Ainekset

  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 prk (500 g) Mascarponea
  • 1 1/2 dl vahvaa kahvia
  • 3 rkl kahvilikööriä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 1/2 dl macadamiapähkinöitä rouhittuna

Valmistusohje

Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa loput tomusokerista ja jatka loppuun saakka. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita juuston joukkoon kahvi, likööri, ja kaneli. Sekoita joukkoon pähkinärouhe ja keltuaisvaahto. Kääntele joukkoon kerma- ja valkuaisvaahto.

Kaada seos silikoniseen jäädykevuokaan tai muotteihin ja pakasta seuraavaan päivään. Koristele kermavaahdolla, vaahterasiirapilla ja kahvi-suklaamakeisilla.

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke