Mokka-macadamia-semifreddo
Jälkiruoka kruunaa aterian. Tämä resepti on herkullisuuden lisäksi myös gluteeniton.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 keltuaista
- 2 valkuaista
- 2 dl tomusokeria
- 2 dl vispikermaa
- 2 prk (500 g) Mascarponea
- 1 1/2 dl vahvaa kahvia
- 3 rkl kahvilikööriä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 1/2 dl macadamiapähkinöitä rouhittuna
Valmistusohje
Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa loput tomusokerista ja jatka loppuun saakka. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita juuston joukkoon kahvi, likööri, ja kaneli. Sekoita joukkoon pähkinärouhe ja keltuaisvaahto. Kääntele joukkoon kerma- ja valkuaisvaahto.
Kaada seos silikoniseen jäädykevuokaan tai muotteihin ja pakasta seuraavaan päivään. Koristele kermavaahdolla, vaahterasiirapilla ja kahvi-suklaamakeisilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku