Puolukkaparfait
Kaikkein maukkain jäädykkeestä tulee puolukkasurvoksesta. Tämä on hyvä tilaisuus käyttää puolukoita, joita sinulla ehkä on jäänyt pakastimeen. Ylimääräiset munanvalkuaiset voit hyvin pakastaa ja käyttää myöhemmin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- Kahdeksalle
- 2 ½ dl puolukkahilloa
- 1 dl tomusokeria
- 1 dl vettä
- 4 munankeltuaista
- 4 dl kuohukermaa
- tuoreita puolukoita koristeluun
Valmistusohje
1. Sekoita tomusokeri, munankeltuaiset ja vesi, kuumenna kreemiksi miedolla lämmöllä samalla vatkaten.
2. Kääntele mukaan hillo.
3. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele mukaan kreemiin. Kaada massa vuokaan ja pakasta pari tuntia.
4. Koristele puolukoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku