1. Laita pavut likoamaan runsaaseen veteen yön yli. Seuraavana päivänä kuutioi lampaanliha 2 cm kokoisiksi paloiksi ja suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paloittele tomaatit karkeasti, säästä liemi. Kuori ¼ appelsiinista perunankuorimaveitsellä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Ruskista lampaanlihat erissä joka puolelta voissa. Sulata 1 rkl voita padassa, jonka voi laittaa uuniin (ei sulavia osia), paista pekonia muutama minuutti, lisää sipuli ja valkosipuli ja paista vielä muutama minuutti. Lisää tomaatit liemineen, tomaattipyree, timjami, rosmariini, laakerinlehti, appelsiininkuori, 1 ½ tl suolaa ja ½ tl pippuria.
3. Lisää lampaanlihat ja valkoiset pavut. Kaada päälle niin paljon vettä että ainekset juuri peittyvät, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Laita kansi päälle, laita pata uuniin ja anna hautua n. 1 ¼ tuntia. 10 minuuttia ennen loppua, lisää makkarat pataan. Ota pata uunista, poimi pois appelsiininkuori, nosta makkarat padasta, paloittele ja laita takaisin pataan.