Mehevä pihvipiirakka
Ruokaisa piiras joka sopii nälkäiselle. Tarjoile salaatin kanssa.
8 palaan
- 2-3 levyä pakastettua voitaikinaa
- 1 vatkattu muna
Marinadi
- 1 ½ dl punaviiniä
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 dl vettä
Täyte
- 600-700 g naudanlihaa
- 1 tl timjamia
- 300-400 g herkkusieniä, viipaleina
- 2-3 paprikaa, suikaleina
- ½ purjo, ohuina viipaleina
- 1-2 keltasipulia, lohkoina
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kuohukermaa
- 2 ½ dl lientä
- 1-2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa, mustapippuria ja voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita marinadi. Suikaloi lihat ja laita ne marinadissa 3-5 tunniksi jääkaappiin.
2. Ota lihat marinadista ja siivilöi marinadi. Ruskista lihat voissa ja laita pataan. Mausta.
3. Paista sipulia ja purjoa ilman että ne saavat väriä, lisää paprika muutamaksi minuutiksi, kaada kaikki pataan. Paista sieniä kunnes kaikki neste on haihtunut ja lisää pataan. Puuteroi päälle jauhoja, sekoita. Lisää tomaattipyree, kerma ja liemi. Anna kiehua hiljalleen kunnes liha tuntuu murealta, n. 20 minuuttia.
4. Kaada lihaseos suureen uunivuokaan.
5. Kaulitse voitaikinalevyt kevyesti. Ota taikinapyörällä 2-3 cm leveitä suikaleita ja laita ne lihan päälle ruudukoksi. Penslaa taikina munalla ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä