Mehevä pihvipiirakka

Ruokaisa piiras joka sopii nälkäiselle. Tarjoile salaatin kanssa.

8 palaan

  • 2-3 levyä pakastettua voitaikinaa
  • 1 vatkattu muna

Marinadi

  • 1 ½ dl punaviiniä
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 dl vettä

Täyte

  • 600-700 g naudanlihaa
  • 1 tl timjamia
  • 300-400 g herkkusieniä, viipaleina
  • 2-3 paprikaa, suikaleina
  • ½ purjo, ohuina viipaleina
  • 1-2 keltasipulia, lohkoina
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 ½ dl lientä
  • 1-2 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa, mustapippuria ja voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita marinadi. Suikaloi lihat ja laita ne marinadissa 3-5 tunniksi jääkaappiin.

2. Ota lihat marinadista ja siivilöi marinadi. Ruskista lihat voissa ja laita pataan. Mausta.

3. Paista sipulia ja purjoa ilman että ne saavat väriä, lisää paprika muutamaksi minuutiksi, kaada kaikki pataan. Paista sieniä kunnes kaikki neste on haihtunut ja lisää pataan. Puuteroi päälle jauhoja, sekoita. Lisää tomaattipyree, kerma ja liemi. Anna kiehua hiljalleen kunnes liha tuntuu murealta, n. 20 minuuttia.

4. Kaada lihaseos suureen uunivuokaan.

5. Kaulitse voitaikinalevyt kevyesti. Ota taikinapyörällä 2-3 cm leveitä suikaleita ja laita ne lihan päälle ruudukoksi. Penslaa taikina munalla ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!