Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäinen savusilakkasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Savusilakat ovat kätevää kesäruokaa, ja ne sopivat äärettömän hyvin uusien perunoiden kanssa. Valikoi oikein pieniä ja hienoja perunoita ja harjaa ne kunnolla, jolloin niitä ei tarvitse kuoria.

Neljälle

  • 8 savusilakkaa
  • 1 sipuli
  • 3 rkl ruohosipulisilppua
  • 1 kurkku viipaleina
  • 12 keitettyä uutta perunaa
  • salaatinlehtiä

Kastike

  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1-2 tl dijonsinappia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Fileoi savusilakat ja silppua sipuli pieneksi.

2. Asettele salaatinlehdet vadille ja jaa ainekset päälle.

3. Sekoita kastike ja valuta se salaatille.

Tuoreimmat aiheesta

Savukalasalaatti