Cayennekatkaravut vartaissa
Tee valmis mausteseos suolasta ja kajennepippurista, niin katkarapuvartaat tulevat nopeasti maustetuiksi grillauksen alla. Tosin katkarapuja pitää marinoida ennakkoon tunti, joten valmistaudu ajoissa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 12 jättikatkarapua
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa ja cayennepippuria
- 12 liotettua bambuvarrasta
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut, mutta jätä äärimmäinen pyrstönpää kuorimatta. Siitä tulee erinomainen otin rapuja syödessä.
2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja sekoita oliiviöljyyn. Marinoi katkarapuja öljyssä ainakin tunti.
3. Pujota katkaravut vartaisiin ja mausta suolalla ja kajennella. Grillaa vartaita 12 minuuttia joka puolelta kuumassa hehkussa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka