Jättirapu-kanavartaat
Grillaa jättirapu-kanavartaita, ja tarjoa ne raikkaa jogurttidipin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 12 jättikatkaravun pyrstöä
- 2 jyväbroilerin rintaa
- 1 sitruuna
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- tuoretta timjamia
- 1 tl jauhettua korianteria
- suolaa ja mustapippuria
- varrastikkuja
Kumina-jogurttikastike
- 2 dl luonnonjogurttia
- 1 sitruunan mehu
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 tl jauhettua kuminaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa broilerinrinta kuuteen osaan. Poista ravuista peräsuoli. Raasta sitruunankuori astiaan ja purista mehu mukaan. Lisää joukkoon inkivääri, korianteri, hienonnettua timjamia ja rypsiöljy. Sekoita hyvin ja laita kanat ja ravut marinoitumaan noin tunniksi.
2. Liota varrastikkuja haaleassa vedessä. Tikuta kananpaloja ja rapuja vuoronperään tikkuun. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois.
3. Paista vartaita kuumassa uunissa 220 asteessa noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jogurttikastike:
Mausta jogurtti sitruunamehulla. Hienonna valkosipuli ja sekoita joukkoon. Lisää kumina ja mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka