Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jättirapu-kanavartaat

Julkaistu 10.04.2013 14:14

Grillaa jättirapu-kanavartaita, ja tarjoa ne raikkaa jogurttidipin kanssa.

Ainekset

  • 12 jättikatkaravun pyrstöä
  • 2 jyväbroilerin rintaa
  • 1 sitruuna
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • tuoretta timjamia
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • suolaa ja mustapippuria
  • varrastikkuja

Kumina-jogurttikastike

  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl jauhettua kuminaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerinrinta kuuteen osaan. Poista ravuista peräsuoli. Raasta sitruunankuori astiaan ja purista mehu mukaan. Lisää joukkoon inkivääri, korianteri, hienonnettua timjamia ja rypsiöljy. Sekoita hyvin ja laita kanat ja ravut marinoitumaan noin tunniksi.

2. Liota varrastikkuja haaleassa vedessä. Tikuta kananpaloja ja rapuja vuoronperään tikkuun. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois.

3. Paista vartaita kuumassa uunissa 220 asteessa noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jogurttikastike:

Mausta jogurtti sitruunamehulla. Hienonna valkosipuli ja sekoita joukkoon. Lisää kumina ja mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kanavartaat