Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jättikatkarapuja vartaissa sahramiriisin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Katkarapujen on maustuttava kaksi tuntia, joten suunnittele ajankäyttösi tarkoin. Yksi tapa on valmistella vartaat, kastike ja riisi etukäteen ja sitten grillata vartaat juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 16 jättikatkarapua
  • 1 puristettu sitruuna
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 4 annosta riisiä
  • ½ g sahramia
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • sitruunaviipaleita
  • 1 vihreä paprika
  • vedessä liotettuja puutikkuja vartaiksi

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. Sekoita sitruunamehu, öljy, suola ja pippuri kulhossa, lisää katkaravut ja marinoi pari tuntia. Pujota katkaravut vartaisiin, joka katkaravun väliin tulee pieni sitruunaviipale.

2. Keitä 4 annosta riisiä pakkauksen ohjeen mukaan, lisää sahrami keitinveteen. Kuutioi paprika hienosti ja lisää riisiin.

3. Keitä kalaliemi ja viini kokoon, kunnes puolet on jäljellä. Lisää kerma ja keitä kokoon halutun paksuiseksi kastikkeeksi, mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla myllystä. Kuumenna grillipannu tai grilli ja grillaa vartaita n. 3 minuuttia joka puolelta, katkarapujen koosta riippuen.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuvartaat