Katkarapu- ja scampivartaat

Tänään grillataan mausteisia vartaita! Grillivartaiden lisukkeena maistuu itse tehty chilimajoneesi.

Ainekset

  • 500 g katkarapuja
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 tuoretta chiliä
  • 1 pnt kevätsipulia
  • 2 keltasipulia
  • sormisuolaa
  • 100 g voita
  • 500 g scampeja
  • 100 g voita
  • 1 sitruuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua korianteria
  • suolaa

Valmistusohje

Sulata ravut huoneenlämmössä tai jääkaapissa yön yli.

Leikkaa foliosta arkkeja ja nosta kourallinen rapuja päälle.

Leikkaa valkosipuli, chili sekä kevätsipuli siivuiksi ja lisää rapujen joukkoon. Ripottele suolaa ja muutama voinokare päälle ja sulje paketti tiiviisti.

Nosta tiivis paketti grilliin ja anna hautua mehevän kypsäksi 15 minuutin ajan.

Tarjoile ravut tuoreen leivän ja raikkaan salaatin kanssa.

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sitruunanmehua, raastettua valkosipulia sekä korianteria. Tikuta scampit puisiin varrastikkuihin ja ripottele pinnalle suolaa.

Valele vartaat voiseoksella ja grillaa nopeasti molemmin puolin.

Tarjoile scampit chilimajoneesin ja raikkaan salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.