Katkarapu- ja scampivartaat
Tänään grillataan mausteisia vartaita! Grillivartaiden lisukkeena maistuu itse tehty chilimajoneesi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 500 g katkarapuja
- 1 kokonainen valkosipuli
- 2 tuoretta chiliä
- 1 pnt kevätsipulia
- 2 keltasipulia
- sormisuolaa
- 100 g voita
- 500 g scampeja
- 100 g voita
- 1 sitruuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl hienonnettua korianteria
- suolaa
Valmistusohje
Sulata ravut huoneenlämmössä tai jääkaapissa yön yli.
Leikkaa foliosta arkkeja ja nosta kourallinen rapuja päälle.
Leikkaa valkosipuli, chili sekä kevätsipuli siivuiksi ja lisää rapujen joukkoon. Ripottele suolaa ja muutama voinokare päälle ja sulje paketti tiiviisti.
Nosta tiivis paketti grilliin ja anna hautua mehevän kypsäksi 15 minuutin ajan.
Tarjoile ravut tuoreen leivän ja raikkaan salaatin kanssa.
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sitruunanmehua, raastettua valkosipulia sekä korianteria. Tikuta scampit puisiin varrastikkuihin ja ripottele pinnalle suolaa.
Valele vartaat voiseoksella ja grillaa nopeasti molemmin puolin.
Tarjoile scampit chilimajoneesin ja raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka