Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katkarapu- ja scampivartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tänään grillataan mausteisia vartaita! Grillivartaiden lisukkeena maistuu itse tehty chilimajoneesi.

Ainekset

  • 500 g katkarapuja
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 tuoretta chiliä
  • 1 pnt kevätsipulia
  • 2 keltasipulia
  • sormisuolaa
  • 100 g voita
  • 500 g scampeja
  • 100 g voita
  • 1 sitruuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua korianteria
  • suolaa

Valmistusohje

Sulata ravut huoneenlämmössä tai jääkaapissa yön yli.

Leikkaa foliosta arkkeja ja nosta kourallinen rapuja päälle.

Leikkaa valkosipuli, chili sekä kevätsipuli siivuiksi ja lisää rapujen joukkoon. Ripottele suolaa ja muutama voinokare päälle ja sulje paketti tiiviisti.

Nosta tiivis paketti grilliin ja anna hautua mehevän kypsäksi 15 minuutin ajan.

Tarjoile ravut tuoreen leivän ja raikkaan salaatin kanssa.

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sitruunanmehua, raastettua valkosipulia sekä korianteria. Tikuta scampit puisiin varrastikkuihin ja ripottele pinnalle suolaa.

Valele vartaat voiseoksella ja grillaa nopeasti molemmin puolin.

Tarjoile scampit chilimajoneesin ja raikkaan salaatin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuvartaat