Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ceasar salaatti alà Saclá

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Itse rapeaksi paistetut leipäkuutiot kruunaavat salaatin.

Ainekset

  • 2 annosta

Ainekset

  • 3 paksua siivua hiivaleipää, reunat irrotettuna
  • 75 ml Lanfranchi oliiviöljyä
  • 10 Saclàn aurinkokuivattua tomaattia, hienoksi pilkottuna
  • 2 kpl Romaine salaattia
  • 50 g Grana Padano juusto lastuja

Kastike

  • 1 kananmuna, hakattu
  • 1-2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl Worchesterkastiketta
  • 1 tl Limmi sitruunamehua
  • 1 tl Dijon sinaappia
  • 125 ml Lanfranchi oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa leivästä kuoret irti ja kuutioi leipäsiivut. Lämmitä kasvisöljy pannulla ja paista leipäkuutioita kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta ylimääräinen öljy talouspaperiin.

Sekoita kananmuna, valkosipuli, Worchesterkastike, sitruunamehu ja sinappi kulhoon, kunnes seos on tasaisen pehmeä. Lisää oliiviöljy koko ajan sekoittaen kunnes kastike on paksun kermainen.

Revi salaatti ja sekoita aurinkokuivatut tomaatit joukkoon. Kaada kastike salaatin päälle ja ripottele pinnalle leipäkuutiot sekä Grana Padano juusto.

Tuoreimmat aiheesta

Caesarsalaatti