Ceasar salaatti alà Saclá
Itse rapeaksi paistetut leipäkuutiot kruunaavat salaatin.
Ainekset
- 2 annosta
Ainekset
- 3 paksua siivua hiivaleipää, reunat irrotettuna
- 75 ml Lanfranchi oliiviöljyä
- 10 Saclàn aurinkokuivattua tomaattia, hienoksi pilkottuna
- 2 kpl Romaine salaattia
- 50 g Grana Padano juusto lastuja
Kastike
- 1 kananmuna, hakattu
- 1-2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 tl Worchesterkastiketta
- 1 tl Limmi sitruunamehua
- 1 tl Dijon sinaappia
- 125 ml Lanfranchi oliiviöljyä
- merisuolaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa leivästä kuoret irti ja kuutioi leipäsiivut. Lämmitä kasvisöljy pannulla ja paista leipäkuutioita kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta ylimääräinen öljy talouspaperiin.
Sekoita kananmuna, valkosipuli, Worchesterkastike, sitruunamehu ja sinappi kulhoon, kunnes seos on tasaisen pehmeä. Lisää oliiviöljy koko ajan sekoittaen kunnes kastike on paksun kermainen.
Revi salaatti ja sekoita aurinkokuivatut tomaatit joukkoon. Kaada kastike salaatin päälle ja ripottele pinnalle leipäkuutiot sekä Grana Padano juusto.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta