Ceasar salaatti alà Saclá
Itse rapeaksi paistetut leipäkuutiot kruunaavat salaatin.
Ainekset
- 2 annosta
Ainekset
- 3 paksua siivua hiivaleipää, reunat irrotettuna
- 75 ml Lanfranchi oliiviöljyä
- 10 Saclàn aurinkokuivattua tomaattia, hienoksi pilkottuna
- 2 kpl Romaine salaattia
- 50 g Grana Padano juusto lastuja
Kastike
- 1 kananmuna, hakattu
- 1-2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 tl Worchesterkastiketta
- 1 tl Limmi sitruunamehua
- 1 tl Dijon sinaappia
- 125 ml Lanfranchi oliiviöljyä
- merisuolaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa leivästä kuoret irti ja kuutioi leipäsiivut. Lämmitä kasvisöljy pannulla ja paista leipäkuutioita kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta ylimääräinen öljy talouspaperiin.
Sekoita kananmuna, valkosipuli, Worchesterkastike, sitruunamehu ja sinappi kulhoon, kunnes seos on tasaisen pehmeä. Lisää oliiviöljy koko ajan sekoittaen kunnes kastike on paksun kermainen.
Revi salaatti ja sekoita aurinkokuivatut tomaatit joukkoon. Kaada kastike salaatin päälle ja ripottele pinnalle leipäkuutiot sekä Grana Padano juusto.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka