Aito caesarsalaatti
Klassikko Yhdysvalloista.
Neljälle
- 1 huoneenlämpöinen kananmuna
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 3 sardellifileetä, hienonnettuina
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ sitruunan mehu
- muutama tippa worcestershirekastiketta
- 1 jäävuorisalaatinkerä, suikaloituna
- 2 rkl parmesaania
- noin 3 dl leipäkrutonkeja
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna vettä kiehumaan voimakkaasti, lisää muna ja ota kattila liedeltä. Anna munan kypsyä 1 minuutti ja nosta se vedestä jäähdyttämättä.
2. Sekoita sardellifileet ja öljy kulhossa. Muussaa valkosipuli mukaan ja mausta sitruunalla ja worcestershirekastikkeella. Riko muna mukaan ja sekoita kastike.
3. Sekoita kastike ja salaatti, ripottele päälle krutonkeja ja parmesaania. Jauha päälle hieman mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka