Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Aito caesarsalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassikko Yhdysvalloista.

Neljälle

  • 1 huoneenlämpöinen kananmuna
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 3 sardellifileetä, hienonnettuina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • muutama tippa worcestershirekastiketta
  • 1 jäävuorisalaatinkerä, suikaloituna
  • 2 rkl parmesaania
  • noin 3 dl leipäkrutonkeja
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna vettä kiehumaan voimakkaasti, lisää muna ja ota kattila liedeltä. Anna munan kypsyä 1 minuutti ja nosta se vedestä jäähdyttämättä.

2. Sekoita sardellifileet ja öljy kulhossa. Muussaa valkosipuli mukaan ja mausta sitruunalla ja worcestershirekastikkeella. Riko muna mukaan ja sekoita kastike.

3. Sekoita kastike ja salaatti, ripottele päälle krutonkeja ja parmesaania. Jauha päälle hieman mustapippuria.

Tuoreimmat aiheesta

Caesarsalaatti