Ceasarsalaatti kanalla
Klassikko maistuu lounaana, juhlapöydässä tai vaikka piknikillä!
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
- 1 romainesalaatti ruukussa
- 1 rs kirsikkatomaatteja
- 50 g pala parmesania
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 dl majoneesia
- 30 g anjovista
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ dl appelsiinimehua
- suolaa ja mustapippuria
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
Kuutioi leipäviipaleet ja paista öljyssä rapeiksi. Mausta kuutioita miedosti murskatulla valkosipulilla ja suolalla.
Leikkaa anjovis ja kaksi valkosipulinkynttä niin pieneksi hakkeeksi kuin mahdollista ja sekoita majoneesin joukkoon. Ohenna valuvaksi kastikkeeksi appelsiinimehulla ja tilkalla anjoviksen lientä.
Revi salaatti kulhoon ja sekoita puolet kastikkeesta siihen. Halkaise tomaatit salaatin joukkoon ja lisää mukaan puolet leipäkuutioista.
Paista broilerinfileet kypsiksi, mausta suolalla ja suikaloi. Nosta lihasuikaleet salaatin päälle.
Leikkaa päälle lastuja parmesan-juustosta, lisää loput leipäkuutiot ja pirskottele viimeisenä pinnalle hiukan lisää salaattikastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka