Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ceasarsalaatti kanalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassikko maistuu lounaana, juhlapöydässä tai vaikka piknikillä!

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 1 romainesalaatti ruukussa
  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • 50 g pala parmesania
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 dl majoneesia
  • 30 g anjovista
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl appelsiinimehua
  • suolaa ja mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

Kuutioi leipäviipaleet ja paista öljyssä rapeiksi. Mausta kuutioita miedosti murskatulla valkosipulilla ja suolalla.

Leikkaa anjovis ja kaksi valkosipulinkynttä niin pieneksi hakkeeksi kuin mahdollista ja sekoita majoneesin joukkoon. Ohenna valuvaksi kastikkeeksi appelsiinimehulla ja tilkalla anjoviksen lientä.

Revi salaatti kulhoon ja sekoita puolet kastikkeesta siihen. Halkaise tomaatit salaatin joukkoon ja lisää mukaan puolet leipäkuutioista.

Paista broilerinfileet kypsiksi, mausta suolalla ja suikaloi. Nosta lihasuikaleet salaatin päälle.

Leikkaa päälle lastuja parmesan-juustosta, lisää loput leipäkuutiot ja pirskottele viimeisenä pinnalle hiukan lisää salaattikastiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Caesarsalaatti