Cervinialainen linssimuhennos

Tähän tapaan valmistetulla linssimuhennoksella herkutellaan pienessä italialaisessa Cervinian alppikylässä. Voit valmistaa linssimuhennoksen sellaisenaan ohjeiden mukaan, mutta jos olet kasvissyöjä, jätä pois pekoni ja vaihda kanaliemi kasvisliemeen. Lisukkeena kannattaa kokeilla soijamakkaroita tai quorn-leikettä.

4 annosta

  • 250 g linssejä
  • 1 iso sipuli
  • 1 iso lehtisellerin varsi
  • 4 pekoniviipaletta
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • ½ litraa kanalientä
  • oliiviöljyä
  • vastajauhettua pippuria
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

1. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa sellerinvarsi pieniksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna pata kohtuullisen kuumaksi ja kaada pataan oliiviöljyä niin, että pohja juuri ja juuri peittyy. Kun öljy on kuumentunut, lisää pataan pekonisuikaleet ja paista niitä muutama minuutti. Älä kuitenkaan ruskista.

2. Lisää pataan sipuli, valkosipulinkynnet ja selleripalat ja kuullota muuttama minuutti. Älä anna kasvisten ruskistua. Lisää pataan linssit, sekoita huolellisesti ja kaada joukkoon niin paljon kanalientä, että seos peittyy reilusti.

3. Kuumenna kiehuvaksi, sulje kansi ja hauduta miedolla lämmöllä 35-45 minuuttia, kunnes linssit tuntuvat pehmeiltä. Mausta vastajauhetulla pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.