Charlotte Russe
Tämä klassinen kääretorttu täytetään sitruunavaahdolla ja koristellaan vadelmakastikkeella.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Kääretorttu
- 1 ½ kananmuna
- ¾ dl kidesokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ rkl vettä
Kääretorttu, täyte
- 1 dl hilloa, mieluiten vadelmahilloa
Täyte
- 1 pkt sitruunavaahtoa
Koristeluun
- vadelmakastiketta
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Peitä pelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää varovaisesti munavaahtoon veden kera. Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi levyksi. Paista uunin keskitasolla n. 5 minuuttia. Sirottele levylle hieman sokeria ja kumoa se leivinpaperille. Vedä pois paperi, jolla levy paistettiin. Jos paperi ei irtoa, penslaa sitä hieman kylmällä vedellä ja vedä pois. Levitä levylle hilloa ja rullaa kääretortuksi.
2. Tee sitruunavaahto pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Vuoraa esim. kahvikuppeja kääretorttuviipaleilla. Täytä sisus sitruunavaahdolla. Anna levätä kylmässä hetki. Vatkaa sillä aikaa kerma.
4. Kumoa charlotte russet lautasille, tarjoile kermavaahtopallon ja vadelmakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"