Charlotte Russe

Tämä klassinen kääretorttu täytetään sitruunavaahdolla ja koristellaan vadelmakastikkeella.

Ainekset

  • Neljälle

Kääretorttu

  • 1 ½ kananmuna
  • ¾ dl kidesokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ rkl vettä

Kääretorttu, täyte

  • 1 dl hilloa, mieluiten vadelmahilloa

Täyte

  • 1 pkt sitruunavaahtoa

Koristeluun

  • vadelmakastiketta
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Peitä pelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää varovaisesti munavaahtoon veden kera. Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi levyksi. Paista uunin keskitasolla n. 5 minuuttia. Sirottele levylle hieman sokeria ja kumoa se leivinpaperille. Vedä pois paperi, jolla levy paistettiin. Jos paperi ei irtoa, penslaa sitä hieman kylmällä vedellä ja vedä pois. Levitä levylle hilloa ja rullaa kääretortuksi.

2. Tee sitruunavaahto pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Vuoraa esim. kahvikuppeja kääretorttuviipaleilla. Täytä sisus sitruunavaahdolla. Anna levätä kylmässä hetki. Vatkaa sillä aikaa kerma.

4. Kumoa charlotte russet lautasille, tarjoile kermavaahtopallon ja vadelmakastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat