Kääretorttu suklaavaahdolla

Tavallisin kääretorttutäyte on hillo tai omenasose. Tässä on ylellisempi versio kermalla ja kaakaolla.

1 kääretorttuun

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 5 rkl kidesokeria
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 2 dl kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla, penslaa halutessasi sulalla margariinilla.

2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

3. Levitä taikina uunipannulle, paista uunin keskitasolla 5 minuuttia.

4. Kumoa kakku sokeroidulle leivinpaperille. Vedä pois paistopaperi ja peitä kostealla liinalla.

5. Sekoita sokeri ja kaakaojauhe ja sekoita kermavaahdon kera vähän kerrallaan, älä vatkaa. Levitä täyte jäähtyneelle kakulle.

6. Kääri torttu rullalle, laita se kylmään sauma alaspäin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!