Kääretorttu suklaavaahdolla
Tavallisin kääretorttutäyte on hillo tai omenasose. Tässä on ylellisempi versio kermalla ja kaakaolla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kääretorttuun
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 5 rkl kidesokeria
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 2 dl kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla, penslaa halutessasi sulalla margariinilla.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.
3. Levitä taikina uunipannulle, paista uunin keskitasolla 5 minuuttia.
4. Kumoa kakku sokeroidulle leivinpaperille. Vedä pois paistopaperi ja peitä kostealla liinalla.
5. Sekoita sokeri ja kaakaojauhe ja sekoita kermavaahdon kera vähän kerrallaan, älä vatkaa. Levitä täyte jäähtyneelle kakulle.
6. Kääri torttu rullalle, laita se kylmään sauma alaspäin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti