Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Chianti-punaviinissä kypsennetty emmervehnärisotto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihmiset ovat taas löytäneet emmervehnän eli farron. Se on oiva vaihtoehto riisille esimerkiksi juuri risotoissa. Muinaiset egyptiläiset uskoivat farron symboloivan vaurautta ja hedelmällisyyttä ja laittoivat sitä vainajien mukaan eväänä tuonpuoleiseen.

4 hengelle

  • 1/4 kuppia neitsytoliiviöljyä
  • 3 salottisipulia leikattuna
  • 400 g farron- tai vehnänjyviä
  • 3 kuppia Chianti Classico -viiniä
  • 2 kuppia kasvislientä
  • 2 ruokalusikallista suolaamatonta voita
  • raastettua grana-padano -juustoa
  • Tee näin

Valmistusohje

Pullo Chianti Classicoa ja farrorisotto ovat yhdistelmä, jota eivät kuninkaallisetkaan vierastaisi. Ja eivätkö sanat

- Lämmitä isossa paistinpannussa neitsytoliiviöljy ja yksi ruokalusikallinen voita.

- Lisää sipulit ja paista ne läpikuultaviksi. Lisää venhänjyvät ja jatka sekoittamista.

- Kun farro on vähän paistunut, lisää kuppi viiniä ja anna imeytyä. Sekoita huolellisesti.

- Kun viini on kokonaan haihtunut, kaada 1/2 kuppia kasvislientä. Jatka sekoittamista ja lisää kasvislientä. Toista prosessi kunnes liemi on kokonaan imeytynyt.

- Toista prosessi myös viinin kanssa. Keitä toiset 12-15 minuuttia kunnes seos on al dente.

- Sekoita raastettu grana-padano - juusto ja loput voista pehmeään ja aaltoilevaan risottomassaan. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto