Marokkolainen lammas

Marokkolaiset ateriat ovat makuja tulvillaan. Tämä resepti yhdistää luumujen makeuden ja sahramin voiman lampaan herkkämakuisiin paloihin.

4 hengelle

  • 2,5 kg luutonta lampaankoipea, kolmen sentin kuutioiksi leikattuna
  • 5 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • 1 sipuli, hyvin pilkottuna
  • 1 ruokalusikallinen sokeria
  • 1 teelusikallinen kanelia
  • 12 kuivattua luumua, pilkottuna
  • 1 ruokalusikallinen sahramia
  • 1 kuppi kasvilientä
  • 2 ruokalusikallista seesaminsiemeniä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Kun ruoka vielä kruunataan pähkinöillä, voisi yhtä hyvin kuvitella olevansa paikan päällä Marokossa.

- Lämmitä oliiviöljy lämmitetyssä marokkolaisessa tagine-savipadassa tai tavallisessa padassa ja ruskista lammasta ja sipuleita noin kaksi minuuttia.

- Lisää lampaaseen suola, pippuri, kaneli, sokeri ja sahrami. Anna kypsyä minuutti sekoittaen silloin tällöin.

- Lisää kasvisliemi, peitä kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 45 minuuttia tai tunti.

- Sammuta lämpö ja lisää luumut. Anna levätä kannen alla 5 minuuttia.

Sirottele vielä ennen tarjoilua seesaminsiemeniä päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.