Marokkolainen lammas
Marokkolaiset ateriat ovat makuja tulvillaan. Tämä resepti yhdistää luumujen makeuden ja sahramin voiman lampaan herkkämakuisiin paloihin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 2,5 kg luutonta lampaankoipea, kolmen sentin kuutioiksi leikattuna
- 5 ruokalusikallista oliiviöljyä
- 1 sipuli, hyvin pilkottuna
- 1 ruokalusikallinen sokeria
- 1 teelusikallinen kanelia
- 12 kuivattua luumua, pilkottuna
- 1 ruokalusikallinen sahramia
- 1 kuppi kasvilientä
- 2 ruokalusikallista seesaminsiemeniä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
Kun ruoka vielä kruunataan pähkinöillä, voisi yhtä hyvin kuvitella olevansa paikan päällä Marokossa.
- Lämmitä oliiviöljy lämmitetyssä marokkolaisessa tagine-savipadassa tai tavallisessa padassa ja ruskista lammasta ja sipuleita noin kaksi minuuttia.
- Lisää lampaaseen suola, pippuri, kaneli, sokeri ja sahrami. Anna kypsyä minuutti sekoittaen silloin tällöin.
- Lisää kasvisliemi, peitä kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 45 minuuttia tai tunti.
- Sammuta lämpö ja lisää luumut. Anna levätä kannen alla 5 minuuttia.
Sirottele vielä ennen tarjoilua seesaminsiemeniä päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku