Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaattinen lohisoppa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullista kalakeittoa valmistuu lohesta ja kasviksista.

Ainekset

  • 500 g lohifileetä
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 1 punasipuli
  • 2 porkkanaa
  • 400 g perunoita
  • 1 varsisellerin oksa
  • 3 tomaattia
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • nippu basilikaa
  • mustapippuria
  • öljyä
  • suolaa
  • 1 prk smetanaa
  • 0,5 g sahramina
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Kuutioi lohifilee ja suikaloi kylmäsavulohi. Sekoita ne keskenään ja mausta tuoreella basilikalla, mustapippurilla ja suolalla.

Suikaloi punasipuli, porkkanat, kuoritut perunat ja varsisellerin oksa. Kuullota paloja suuren kattilan pohjalla tovi ja lisää pilkotut tomaatit ja tomaattipyree mukaan. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja anna hautua kunnes juurekset ovat kypsiä.

Lisää lohikuutiot kiehuvaan keittoon. Mausta ja värjää smetana murskatulla valkosipulilla ja sahramilla ja tarjoa keiton kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lohikeitto