Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gâteau Riche Gala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän yksinkertaisen, mutta ah, niin ihanan jälkiruoan on kehittänyt alunperin maailmankuulu ruotsalaiskokki Tore Wretman. Pikaversioon voi tietysti käyttää valmiita aineksia, mutta mikään ei vedä vertoja itsetehdyille mantelilastuille.

Ainekset

  • Kuudelle

Mantelilastut

  • 1 muna
  • 3 munanvalkuaista
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 100 g mantelia jauhettuna
  • 50 g (n. 3/4 dl) voisulaa
  • 25 g (n. ½ dl) vehnäjauhoa

Suklaakastike

  • 1 dl vettä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 400 g tummaa suklaata

Lisäksi

  • 1 l vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita muna ja munanvalkuaiset, sokeri, mantelijauhe, voisula ja jauhot taikinaksi. Pane taikina lepäämään jääkaappiin joksikin aikaa, mielellään jopa yön yli.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Jaa taikina 18 osaan, muotoile palloiksi ja litistä ne leivinpaperille. Paista uunissa, kunnes mantelilastut ovat kullankeltaisia. Jäähdytä.

3. Suklaakastike: Kiehauta vesi, kerma ja sokeri keskenään, paloittele tumma suklaa sekaan ja anna poreilla hyvin miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

3. Jälkiruokaleivokset Gâteau Riche Gala: Laita jälkiruokalautasille kerroksittain mantelilastuja ja vaniljajäätelöä; alimmaksi ja päällimmäiseksi lastu. Kaada kuumaa suklaakastiketta kunkin annoksen päälle ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku