Couscoussalaattia monelle

Vehnästä tehdyjen couscousryynien käyttö on helppoa: niiden päälle vain kaadetaan ryynien määrä kiehuvaa lientä ja annetaan vetäytyä muutama minuutti. Sekoita ryyneihin vihanneksia, niin saat makoisan salaatin. Tämän reseptin monistamalla teet helposti illanistujaisruokaa isollekin porukalle.

6 hengelle

  • 5 dl couscousryynejä
  • 5 dl kiehuvaa vettä tai kasvis- tai lihalientä
  • 1 l paloiteltuja vihanneksia, esim. sipulia, porkkanaa, fenkolia, broccolia, paprikaa, vihreitä papuja, sokeriherneitä jne.
  • hienonnettuja mausteyrttejä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat, perkaa ja paloittele fenkoli, paprika ja broccoli. Pane paloitellut vihannekset sekä vihreät pavut ja sokeriherneet uunipannulle ja valuta niiden päälle oliiviöljyä. Paista 15-20 minuuttia.

2. Kiehauta vesi, kasvis- tai lihaliemi ja kaada couscousryynien päälle. Anna seistä kannen alla 10 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ryyneihin.

3. Sekoita oliiviöljy, suola ja sitruunamehu kastikkeeksi. Kaada ryynien päälle ja anna vetäytyä hetki. Kääntele muutamaan kertaan.

4. Sekoita uunissa paahdetut kasvikset ryyniseokseen juuri ennen tarjoilua. Mausta hienonnetuilla mausteyrteillä. Aseta tarjolle isoon vatiin salaatinlehtipedille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!