Paahdettu tomaatti-paprikasalaatti
Herkullisesta tomaatti-paprikasalaatista saat ruokaisamman lisäämällä salaattiin paahtopaistisiivuja.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Resepti on neljälle henkilölle
- 200 g salaattia
- 3 paprikaa
- 1 kesäkurpitsa
- 3 luumutomaattia
- 2 sipulia
- 10 kpl hillosipuleita
- (150 g paahtopaistia)
- oliiviöljyä
- balsamicoa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa pestyt paprikat lohkoiksi, poista siemenet ja nosta kulhoon. Lisää joukkoon kesäkurpitsa viipaleet, halkaistut tomaatit, hillosipulit sekä sipulilohkot. Mausta seos ja kaada joukkoon öljy ä sekä etikkaa.
Paahda kasvikset pannulla tai uunissa 225c n. 20 min ajan, jolloin ne alkavat saada paahtuneen pinnan.
Voit paahtamisen aikana sekoittaa niitä muutamia kertoja ja lisätä vähän öljyä, mikäli kasvikset näyttävät kuivilta. Paahtamisen jälkeen anna niiden hetki jäähtyä ja nosta ne sitten revityn salaatin päälle.
Yhdessä annoksessa:
Energiaa 150 kcal
Proteiinia 3g (8 E%)
Rasvaa 11g (66 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 1,5g (14% kokonaisrasvasta, eli rasvan laatu on hyvä)
Hiilihydraatteja 10g (27 E%)
Kuitua 4g
Suolaa 1,3g
Vinkki: Paahtopaisti nostaa annoksen energiamärää 60 kcal ja proteiinimäärää lähes 12g. Rasvan määrä ei lisäänny juuri lainkaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku