Paahdettu tomaatti-paprikasalaatti

Herkullisesta tomaatti-paprikasalaatista saat ruokaisamman lisäämällä salaattiin paahtopaistisiivuja.

Resepti on neljälle henkilölle

  • 200 g salaattia
  • 3 paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 3 luumutomaattia
  • 2 sipulia
  • 10 kpl hillosipuleita
  • (150 g paahtopaistia)
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa pestyt paprikat lohkoiksi, poista siemenet ja nosta kulhoon. Lisää joukkoon kesäkurpitsa viipaleet, halkaistut tomaatit, hillosipulit sekä sipulilohkot. Mausta seos ja kaada joukkoon öljy ä sekä etikkaa.

Paahda kasvikset pannulla tai uunissa 225c n. 20 min ajan, jolloin ne alkavat saada paahtuneen pinnan.

Voit paahtamisen aikana sekoittaa niitä muutamia kertoja ja lisätä vähän öljyä, mikäli kasvikset näyttävät kuivilta. Paahtamisen jälkeen anna niiden hetki jäähtyä ja nosta ne sitten revityn salaatin päälle.

Yhdessä annoksessa:

Energiaa 150 kcal

Proteiinia 3g (8 E%)

Rasvaa 11g (66 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 1,5g (14% kokonaisrasvasta, eli rasvan laatu on hyvä)

Hiilihydraatteja 10g (27 E%)

Kuitua 4g

Suolaa 1,3g

Vinkki: Paahtopaisti nostaa annoksen energiamärää 60 kcal ja proteiinimäärää lähes 12g. Rasvan määrä ei lisäänny juuri lainkaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.