Tabouleh

Bulgur-vehnärouhe on tämän maittavan, Libanonista peräisin olevan salaatin perusta. Annostele minttu, persilja, sitruunamehu ja oliiviöljy oman makusi mukaan.

4 annosta

  • 2½ dl bulgur-vehnärouhetta
  • 3 salottisipulia
  • 1 suuri nippu sileälehtistä persiljaa
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 5 cm pala kurkkua
  • 1 dl sitruunamehua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 tomaattia
  • suolaa ja pippuria
  • 4-8 salaatinlehteä

Valmistusohje

1. Kaada bulgur-vehnärouhe kulhoon, peitä kylmällä vedellä ja anna liota puolesta tunnista tuntiin. Kaada bulgur lävikköön ja purista pois kaikki vesi. Levitä keittiöpyyhkeelle kuivumaan.

2. Hienonna salottisipulit, persilja ja minttu. Halkaise kurkku ja koverra siemenet lusikalla. Kuutioi kurkku. Sekoita sipuli, persilja, minttu ja kurkku varovasti, mutta huolellisesti bulgurin joukkoon. Kaada päälle sitruunamehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä muutama tunti ennen tarjoilua.

3. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Hienonna tomaatit ja tarjoile ne taboulehin kanssa salaattipediltä. Taboulehin täydentää pala leipää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.