Ciambelli eli italialaiset donitsit
Valmista donitsit kotikeittiössäsi; taatusti terveellistä!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 900 g – 1.1 kg vehnäjauhoja
- 230 g sokeria
- 235 ml neitsytoliiviöljyä
- 235 ml valkoviiniä
- 2 rkl aniksen siemeniä
Valmistusohje
Tee näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Laita jauhot työtasolle. Tee jauhokekoon kuoppa ja laita sinne sokeri, öljy ja viini.
- Sekoita ainekset yhteen ja alusta taikinaa, kunnes se on tasaista. Jos taikina vaikuttaa kostealta, lisää hieman jauhoja.
- Ripottele 1 rkl aniksen siemeniä taikinaan ja vaivaa taikinaa kunolla. Lisää toinen ruokalusikallinen siemeniä ja vaivaa vielä, jotta siemenet jakautuvat tasaisesti taikinaan.
- Leikkaa pieni pala taikinaa ja rullaa siitä noin 1½ cm paksuinen pötkylä. Leikkaa pötkylästä 12 – 13 cm pitkä pätkä ja tee siitä rinkeli nipistämällä taikinan päät yhteen. Toista, kunnes koko taikina on käytetty.
- Aseta rinkelit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista noin 10 minuuttia, tai kunnes rinkelit ovat kullanruskeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"