Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Coleslaw sipulilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaalisalaatti on erinomainen lisuke minkä tahansa grilliruoan seuraksi. Omimmillaan se on rasvaisen possunlihan ja varsinkin ribsien kera. Ohjeesta riittää syötävää isommallekin ryhmälle.

Ainekset

  • puolikas isosta keräkaalista
  • puolikas sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 kotimainen omena
  • 1 ½ dl majoneesia

Marinadi

  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl raakaruokosokeria
  • suolaa ja pippuria myllystä

Valmistusohje

Mittaa etikka ja vesi kattilaan, lisää sokeri ja suola. Kiehauta marinadi kattilassa.

Poista kaalista kovat keskiosat. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pilko sipuli ja porkkanat suikaleiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi ja raasta omena joukkoon. Aseta kaikki riittävän isoon salaattikulhoon.

Kaada etikkaliemi kasvisten päälle ja anna maustua kylmässä noin kolme tuntia. Kääntele välillä.

Valuta hyvin kaikki etikkaliemi pois kasviksista. Lisää majoneesi ja sekoita hyvin. Maistele suola ja pippuri.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalisalaatti