Lämmin perunasalaatti
Marinadi imeytyy lämpimiin perunoihin, ja salaatista tulee herkullisen mehukas. Saksassa salaatti tarjoillaan bratwurstin tai kasslerin lisukkeena. Se sopii myös erinomaisesti grillikyljyksen seuraksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 800 g kuorimattomia perunoita
- 1 hienonnettu punasipuli
- 2 rkl viinietikkaa
- 1½ tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 dl lihalientä
- 6 rkl ruokaöljyä
- 2 rkl kapriksia
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri pehmeiksi, kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman. Kuori ja viipaloi ne. Aseta perunaviipaleet kulhoon.
2. Sekoita kattilassa punasipuli, viinietikka, suola, pippuria, lihaliemi ja öljy. Kiehauta.
3. Kaada kuuma mausteliemi perunoiden päälle ja kääntele varovasti. Ripottele päälle kaprikset ja persilja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa