Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lämmin perunasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Marinadi imeytyy lämpimiin perunoihin, ja salaatista tulee herkullisen mehukas. Saksassa salaatti tarjoillaan bratwurstin tai kasslerin lisukkeena. Se sopii myös erinomaisesti grillikyljyksen seuraksi.

4 annosta

  • 800 g kuorimattomia perunoita
  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1½ tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 dl lihalientä
  • 6 rkl ruokaöljyä
  • 2 rkl kapriksia
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri pehmeiksi, kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman. Kuori ja viipaloi ne. Aseta perunaviipaleet kulhoon.

2. Sekoita kattilassa punasipuli, viinietikka, suola, pippuria, lihaliemi ja öljy. Kiehauta.

3. Kaada kuuma mausteliemi perunoiden päälle ja kääntele varovasti. Ripottele päälle kaprikset ja persilja.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti