Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perunasalaatti on maukkaimmillaan, jos sen valmistaa kesällä keitetyistä, kylmistä uusista perunoista. Se sopii hyvin muun muassa savukalalle.

Neljälle

  • 8 keitettyä perunaa
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 pieni purjo
  • 1 friseesalaatti
  • 2 rkl kapriksia

Kastike

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Viipaloi perunat ja kaada päälle viini. Laita kylmään.

2. Sekoita öljy, viinietikka, suola ja pippuri kastikkeeksi. Puhdista ja suikaloi purjo. Huuhtele ja puhdista salaatinlehdet.

3. Pohjusta tarjoiluvati salaatinlehdillä. Kääntele kastike perunoihin ja lisää purjo. Asettele sekoitus salaatinlehdille. Koristele kapriksilla.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti