Perunasalaatti
Perunasalaatti on maukkaimmillaan, jos sen valmistaa kesällä keitetyistä, kylmistä uusista perunoista. Se sopii hyvin muun muassa savukalalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 keitettyä perunaa
- ½ dl valkoviiniä
- 1 pieni purjo
- 1 friseesalaatti
- 2 rkl kapriksia
Kastike
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl valkoviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi perunat ja kaada päälle viini. Laita kylmään.
2. Sekoita öljy, viinietikka, suola ja pippuri kastikkeeksi. Puhdista ja suikaloi purjo. Huuhtele ja puhdista salaatinlehdet.
3. Pohjusta tarjoiluvati salaatinlehdillä. Kääntele kastike perunoihin ja lisää purjo. Asettele sekoitus salaatinlehdille. Koristele kapriksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"