Perunasalaatti
Perunasalaatti on maukkaimmillaan, jos sen valmistaa kesällä keitetyistä, kylmistä uusista perunoista. Se sopii hyvin muun muassa savukalalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 keitettyä perunaa
- ½ dl valkoviiniä
- 1 pieni purjo
- 1 friseesalaatti
- 2 rkl kapriksia
Kastike
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl valkoviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi perunat ja kaada päälle viini. Laita kylmään.
2. Sekoita öljy, viinietikka, suola ja pippuri kastikkeeksi. Puhdista ja suikaloi purjo. Huuhtele ja puhdista salaatinlehdet.
3. Pohjusta tarjoiluvati salaatinlehdillä. Kääntele kastike perunoihin ja lisää purjo. Asettele sekoitus salaatinlehdille. Koristele kapriksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät