Joppen katkarapusalaatti
Tukholman ykkösravintoloihin kuuluva Riche kehitti aikoinaan katkarapusalaatin, joka sai nimensä Dramatenin silloisen johtajan Ragnar Joppe Josephsonin mukaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 1 kg tuoreita katkarapuja (kuorellisia)
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 4 tomaattia
- 4 kovaksikeitettyä munaa
- 225 g valkoista parsaa (purkista)
- vihersalaattia
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl tilli- + ruohosipulisilppua
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut, viipaloi herkkusienet, lohko tomaatit, kuori munat ja leikkaa nekin lohkoiksi. Valuta parsat.
2. Asettele kaikki ainekset omiksi ryhmikseen vihersalaattipedille suureen tarjoiluvatiin.
3. Hankaa valkosipulinkynnellä kulhon sisäpinta ja sekoita siinä keskenään öljy, viinietikka, suola ja pippuri. Hienonna tilli ja ruohosipuli ja lisää yrttisilput kastikkeeseen hyvin sekoittaen. Valuta kastike salaatin ylle juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku