Joppen katkarapusalaatti

Tukholman ykkösravintoloihin kuuluva Riche kehitti aikoinaan katkarapusalaatin, joka sai nimensä Dramatenin silloisen johtajan Ragnar Joppe Josephsonin mukaan.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 1 kg tuoreita katkarapuja (kuorellisia)
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 4 tomaattia
  • 4 kovaksikeitettyä munaa
  • 225 g valkoista parsaa (purkista)
  • vihersalaattia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl tilli- + ruohosipulisilppua

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut, viipaloi herkkusienet, lohko tomaatit, kuori munat ja leikkaa nekin lohkoiksi. Valuta parsat.

2. Asettele kaikki ainekset omiksi ryhmikseen vihersalaattipedille suureen tarjoiluvatiin.

3. Hankaa valkosipulinkynnellä kulhon sisäpinta ja sekoita siinä keskenään öljy, viinietikka, suola ja pippuri. Hienonna tilli ja ruohosipuli ja lisää yrttisilput kastikkeeseen hyvin sekoittaen. Valuta kastike salaatin ylle juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!