Kermainen rapusalaatti
Kermainen rapusalaatti sopii sellaisenaan alkuruoaksi tai yhdeksi noutopöydän herkuista. Jos teet reseptin kaksinkertaisena, lopputulos on yhtä mittava kuin kuvassa. Asettele salaatti tarjoiluvadille tai annostele se lautasille.
- Ruokavalio: Gluteeniton
8 annosta
- 250 taskuravunlihaa
- 1 dl majoneesia
- ½ dl kermaviiliä
- 2 rkl valkoviiniä
- 1 valkosipulinkynsi
- 50 g herneitä
- 2 rkl hienonnettua purjosipulia
- 50 g punaista rasvakalanmätiä
- salaatinlehtiä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita majoneesi, kermaviili ja valkoviini. Lisää mäti. Puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Hienonna taskuravunliha. Lisää liha, herneet ja hienonnettu purjo majoneesikastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Suikaloi salaatti ja levitä vadille. Lusikoi päälle rapusalaatti ja koristele salaatinlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka