Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kermainen rapusalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kermainen rapusalaatti sopii sellaisenaan alkuruoaksi tai yhdeksi noutopöydän herkuista. Jos teet reseptin kaksinkertaisena, lopputulos on yhtä mittava kuin kuvassa. Asettele salaatti tarjoiluvadille tai annostele se lautasille.

8 annosta

  • 250 taskuravunlihaa
  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl kermaviiliä
  • 2 rkl valkoviiniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 50 g herneitä
  • 2 rkl hienonnettua purjosipulia
  • 50 g punaista rasvakalanmätiä
  • salaatinlehtiä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita majoneesi, kermaviili ja valkoviini. Lisää mäti. Puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Hienonna taskuravunliha. Lisää liha, herneet ja hienonnettu purjo majoneesikastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Suikaloi salaatti ja levitä vadille. Lusikoi päälle rapusalaatti ja koristele salaatinlehdillä.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti