Viinissä keitettyä vasikanpaistia ja juureksia
Lihan voi hyvin keittää kypsäksi etukäteen. Anna sen siinä tapauksessa jäähtyä liemessään. Kuumenna liha ja keitä kasvikset juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- n. 1 kg vasikanpaistia luulla
- 2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- suolaa
- 8 kokonaista mustapippuria
- 2 isoa porkkanaa
- 1 lohko juuriselleriä
- 1 purjo
Valmistusohje
1. Laita liha pataan, kaada päälle viini ja vesi ja murusta mukaan liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi, kuori pois vaahto, lisää pippurit ja suolaa maun mukaan.
2. Keitä hiljalleen kannen alla n. 1 tunti, tai kunnes liha irtoaa helposti luista. Nosta liha kattilasta ja pidä se lämpimänä folion alla.
3. Suikaloi vihannekset ja keitä niitä liemessä n. 5 minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla kattilasta. Keitä lientä kokoon kuumalla levyllä ilman kantta. Viipaloi liha, kaada päälle keitinlientä ja tarjoile vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka