Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Viinissä keitettyä vasikanpaistia ja juureksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihan voi hyvin keittää kypsäksi etukäteen. Anna sen siinä tapauksessa jäähtyä liemessään. Kuumenna liha ja keitä kasvikset juuri ennen tarjoilua.

Neljälle

  • n. 1 kg vasikanpaistia luulla
  • 2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • suolaa
  • 8 kokonaista mustapippuria
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 lohko juuriselleriä
  • 1 purjo

Valmistusohje

1. Laita liha pataan, kaada päälle viini ja vesi ja murusta mukaan liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi, kuori pois vaahto, lisää pippurit ja suolaa maun mukaan.

2. Keitä hiljalleen kannen alla n. 1 tunti, tai kunnes liha irtoaa helposti luista. Nosta liha kattilasta ja pidä se lämpimänä folion alla.

3. Suikaloi vihannekset ja keitä niitä liemessä n. 5 minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla kattilasta. Keitä lientä kokoon kuumalla levyllä ilman kantta. Viipaloi liha, kaada päälle keitinlientä ja tarjoile vihannesten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti