Häränrintaa ja kirkastettu consommé
Consommé – hieno lihaliemi – tarjotaan mielellään päivällisten alkuruokana. Aito consommé tehdään kirkastamalla oikeasti keitetty lihaliemi. Minikokoiset juureskuutiot antavat makua liemelle. Lihaliemikuutiot eivät tule kysymykseenkään, mutta toki kiireiselle on saatavissa consomméta purkissa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 2 litraa tummaa häränlihalientä
- 1 porkkana
- 1 pieni pala juuriselleriä
- 1 sipuli
- varret persiljanipusta
- 1 rkl kuivaa sherryä
- (tarvittaessa hiukan suolaa)
Kirkastukseen
- 4 munanvalkuaista
- 100 g naudanjauhelihaa
Tarjoiluun
- 400 g keitettyä, tuoretta häränrintaa
- (ei riimisuolattua)
- ½ purjo
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Aloita poistamalla mahdollinen rasvakakku, joka on muodostunut kylmän lihaliemen pinnalle. Kuori porkkana ja juuriselleri ja hienonna oikein pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli hyvin pieneksi silpuksi.
2. Sekoita munanvalkuaiset, porkkana-, selleri- ja sipulisilppu sekä jauheliha tilavassa kattilassa. Kaada joukkoon kylmä lihaliemi vatkaten. Nosta kattila liedelle ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi, hämmennä, kunnes liemi kiehuu voimakkaasti kuplien. Anna liemen sitten kiehua hyvin hiljaa ilman kantta 30 minuuttia. Siivilöi consommé tiheän siivilän läpi. Lisää sherry ja maista, tarvitseeko liemi lisää suolaa.
3. Viipaloi häränrinta, ota erilliseen kattilaan tilkka lihalientä ja lämmitä viipaleet siinä. Puhdista ja suikaloi purjo hienoksi. Nosta häränlihasiivut lämpimille lautasille, kaada päälle kuumaa kirkasta lientä ja sirottele pinnalle purjosuikaleita. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi