Häränrintaa ja kirkastettu consommé
Consommé – hieno lihaliemi – tarjotaan mielellään päivällisten alkuruokana. Aito consommé tehdään kirkastamalla oikeasti keitetty lihaliemi. Minikokoiset juureskuutiot antavat makua liemelle. Lihaliemikuutiot eivät tule kysymykseenkään, mutta toki kiireiselle on saatavissa consomméta purkissa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 2 litraa tummaa häränlihalientä
- 1 porkkana
- 1 pieni pala juuriselleriä
- 1 sipuli
- varret persiljanipusta
- 1 rkl kuivaa sherryä
- (tarvittaessa hiukan suolaa)
Kirkastukseen
- 4 munanvalkuaista
- 100 g naudanjauhelihaa
Tarjoiluun
- 400 g keitettyä, tuoretta häränrintaa
- (ei riimisuolattua)
- ½ purjo
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Aloita poistamalla mahdollinen rasvakakku, joka on muodostunut kylmän lihaliemen pinnalle. Kuori porkkana ja juuriselleri ja hienonna oikein pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli hyvin pieneksi silpuksi.
2. Sekoita munanvalkuaiset, porkkana-, selleri- ja sipulisilppu sekä jauheliha tilavassa kattilassa. Kaada joukkoon kylmä lihaliemi vatkaten. Nosta kattila liedelle ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi, hämmennä, kunnes liemi kiehuu voimakkaasti kuplien. Anna liemen sitten kiehua hyvin hiljaa ilman kantta 30 minuuttia. Siivilöi consommé tiheän siivilän läpi. Lisää sherry ja maista, tarvitseeko liemi lisää suolaa.
3. Viipaloi häränrinta, ota erilliseen kattilaan tilkka lihalientä ja lämmitä viipaleet siinä. Puhdista ja suikaloi purjo hienoksi. Nosta häränlihasiivut lämpimille lautasille, kaada päälle kuumaa kirkasta lientä ja sirottele pinnalle purjosuikaleita. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku