Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Häränrintaa ja kirkastettu consommé

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Consommé – hieno lihaliemi – tarjotaan mielellään päivällisten alkuruokana. Aito consommé tehdään kirkastamalla oikeasti keitetty lihaliemi. Minikokoiset juureskuutiot antavat makua liemelle. Lihaliemikuutiot eivät tule kysymykseenkään, mutta toki kiireiselle on saatavissa consomméta purkissa.

Neljälle

  • 2 litraa tummaa häränlihalientä
  • 1 porkkana
  • 1 pieni pala juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • varret persiljanipusta
  • 1 rkl kuivaa sherryä
  • (tarvittaessa hiukan suolaa)

Kirkastukseen

  • 4 munanvalkuaista
  • 100 g naudanjauhelihaa

Tarjoiluun

  • 400 g keitettyä, tuoretta häränrintaa
  • (ei riimisuolattua)
  • ½ purjo
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Aloita poistamalla mahdollinen rasvakakku, joka on muodostunut kylmän lihaliemen pinnalle. Kuori porkkana ja juuriselleri ja hienonna oikein pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli hyvin pieneksi silpuksi.

2. Sekoita munanvalkuaiset, porkkana-, selleri- ja sipulisilppu sekä jauheliha tilavassa kattilassa. Kaada joukkoon kylmä lihaliemi vatkaten. Nosta kattila liedelle ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi, hämmennä, kunnes liemi kiehuu voimakkaasti kuplien. Anna liemen sitten kiehua hyvin hiljaa ilman kantta 30 minuuttia. Siivilöi consommé tiheän siivilän läpi. Lisää sherry ja maista, tarvitseeko liemi lisää suolaa.

3. Viipaloi häränrinta, ota erilliseen kattilaan tilkka lihalientä ja lämmitä viipaleet siinä. Puhdista ja suikaloi purjo hienoksi. Nosta häränlihasiivut lämpimille lautasille, kaada päälle kuumaa kirkasta lientä ja sirottele pinnalle purjosuikaleita. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta