Consommé - lihaliemi herkkutattien kera

Consommé eli alusta loppuun tehty hyvä lihaliemi höystettynä hienostuneella herkkutatilla on erittäin tyylikäs alkuruoka. Jos sinulla ei ole pakastimessa valmista hienoa lihalientä eikä aikaa ryhtyä monen tunnin keitto-operaatioon, herkkukaupan hyllyltä löytyy consommé-purkkeja. Leipäkrutongit sopivat seuraan.

Neljälle

  • 2 l tummaa häränlihalientä
  • 1 porkkana
  • 1 pieni pala juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • persiljanipun varret
  • 1 rkl kuivaa sherryä
  • (mahd. hieman suolaa)

Kirkastamiseen

  • 4 munanvalkuaista
  • 100 g naudanjauhelihaa

Tarjoiluun

  • 4 isoa palaa kuivattua herkkutattia
  • 4 leipäkrutonkia

Valmistusohje

1. Aloita poistamalla mahdollinen rasvakakku lihaliemen pinnalta, jos sinulla on tuoretta keitettyä lihalientä jääkaapissa. Kuori porkkana ja selleri ja kuutioi hyvin pieneksi. Kuori ja silppua sipuli. Pane kuivatut sienet likoamaan veteen.

2. Sekoita munanvalkuaiset, porkkana-, selleri- ja sipulisilppu sekä jauheliha tilavassa kattilassa. Lisää kylmä lihaliemi vatkaten. Nosta kattila liedelle ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi, sekoittele, kunnes liemi kiehuu pulppuillen kunnolla. Anna liemen sitten kiehua hiljaa ilman kantta 30 minuuttia. Siivilöi lihaliemi – consommé – tiheän siivilän läpi. Kaada sherry joukkoon ja maista, tarvitseeko lisätä suolaa.

3. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja pane tattipalat kiehumaan hetkeksi. Tarjoile kuumana lämmitetyiltä lautasilta krutonkien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.