Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Omelettikohokas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Omelettikohokas on helpompi valmistaa kuin tavallinen kohokas. Mutta myös tämä kohokas on tarjottava suoraan uunista. Se nimittäin lysähtää nopeasti kokoon.

4 annosta

  • 6 keltuaista
  • 1 3/4 dl sokeria
  • 2 rkl likööriä, esimerkiksi Grand Marnier
  • 6 valkuaista
  • sokeria
  • tomusokeria

Tarjoiluun

  • tuoreita marjoja ja hilloa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon likööri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisten joukkoon.

2. Voitele ja sokeroi pitkänomainen matala uunivuoka. Kaada taikina vuokaan, tasoita paistinlastalla soikionmuotoiseksi pallukaksi.

3. Sirottele pinnalle hieman sokeria ja paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Pidä kohokasta silmällä, jottei pinta pääse palamaan. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoile välittömästi.

Tuoreimmat aiheesta

Munakas