Omelettikohokas
Omelettikohokas on helpompi valmistaa kuin tavallinen kohokas. Mutta myös tämä kohokas on tarjottava suoraan uunista. Se nimittäin lysähtää nopeasti kokoon.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 6 keltuaista
- 1 3/4 dl sokeria
- 2 rkl likööriä, esimerkiksi Grand Marnier
- 6 valkuaista
- sokeria
- tomusokeria
Tarjoiluun
- tuoreita marjoja ja hilloa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon likööri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisten joukkoon.
2. Voitele ja sokeroi pitkänomainen matala uunivuoka. Kaada taikina vuokaan, tasoita paistinlastalla soikionmuotoiseksi pallukaksi.
3. Sirottele pinnalle hieman sokeria ja paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Pidä kohokasta silmällä, jottei pinta pääse palamaan. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku