Crêpes suzette

Ota ateriaa suunnitellessasi huomioon, että taikinan tulee turvota kaksi tuntia. Jos liekität ohukaiset keittiössä, siirry pois liesituulettimen läheltä. Herkullisen jälkiruoan kruunaa vaniljajäätelö.

4 annosta

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/4 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ½ vaniljatankoa
  • 4 munaa
  • 2 munankeltuaista
  • 4 dl maitoa
  • 1 rkl kuohukermaa
  • 25 g voita
  • 1 rkl konjakkia
  • 4 sokeripalaa
  • 1 appelsiini
  • 2 rkl voita
  • 5 cl Grand Marnier -likööriä
  • 5 cl konjakkia
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko ja irrota siemenet. Sekoita jauhot, sokeri, suola ja vaniljansiemenet. Vatkaa joukkoon munat ja keltuaiset yksi kerrallaan. Jatka vatkaamista, kunnes taikina on tasaista ja sileää. Kaada sekaan maito ja kerma. Anna taikinan turvota kaksi tuntia. Ruskista voi kevyesti. Lisää voi ja konjakki taikinaan. Paista kuumalla pannulla mahdollisimman ohuista räiskäleitä.

2. Hiero sokeripaloja appelsiinin kuoreen. Sulata palat pannulla. Halkaise appelsiini ja purista mehu pannulle. Keitä hieman kokoon. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kostuta ohukaiset pannulla appelsiinivoissa ja taita neljään osaan. Asettele taitetut ohukaiset kauniisti pannulle.

3. Kaada likööri ja konjakki ohukaisten päälle. Sytytä tulitikulla. Ravistele pannua ja ripottele liekkeihin sokeria, joka sulaa ja kuorruttaa ohukaiset herkullisiksi. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!