Currykatkaravuilla täytetyt leivät
Rapeakuorinen leipä tulisen katkaraputäytteen kera maistuu alkupalana, lounaana tai iltaherkkuna. Tämänkaltaiset rouskuteltavat annosleivät syntyvät paitsi sämpylöistä, myös pikkupatongeista, tai patonginpuolikkaista, ciapattaleivistä tai vaikkapa croissanteista.
Neljälle
- 500 g kuorellisia katkarapuja
- 1 punainen paprika
- 4 salaatinlehteä
Currykastike
- 2 tl currya
- 2 tl voita
- 2 dl ranskankermaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuullota currya voissa ja jäähdytä. Pane sitten kylmään, niin että currysta tulee aivan kylmää ja sekoita sitten ranskankermaan, suolaa ja pippuroi. Pane viileään.
2. Kuori katkaravut. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Huuhdo salaatit.
3. Leikkaa sämpylöistä kansi ja laita pohjaosalle salaatinlehti. Jaa katkaravut ja paprikakuutiot niiden päälle ja lusikoi currykastiketta kaiken ylle. Nosta leivän kansi paikoilleen ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku