Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Currykatkaravuilla täytetyt leivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rapeakuorinen leipä tulisen katkaraputäytteen kera maistuu alkupalana, lounaana tai iltaherkkuna. Tämänkaltaiset rouskuteltavat annosleivät syntyvät paitsi sämpylöistä, myös pikkupatongeista, tai patonginpuolikkaista, ciapattaleivistä tai vaikkapa croissanteista.

Neljälle

  • 500 g kuorellisia katkarapuja
  • 1 punainen paprika
  • 4 salaatinlehteä

Currykastike

  • 2 tl currya
  • 2 tl voita
  • 2 dl ranskankermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuullota currya voissa ja jäähdytä. Pane sitten kylmään, niin että currysta tulee aivan kylmää ja sekoita sitten ranskankermaan, suolaa ja pippuroi. Pane viileään.

2. Kuori katkaravut. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Huuhdo salaatit.

3. Leikkaa sämpylöistä kansi ja laita pohjaosalle salaatinlehti. Jaa katkaravut ja paprikakuutiot niiden päälle ja lusikoi currykastiketta kaiken ylle. Nosta leivän kansi paikoilleen ja tarjoa heti.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuleipä