Lapinrieskakorit lohi- ja katkaraputäytteellä
Tämä ruokalaji saattaa näyttää monimutkaiselta, mutta rieskakorit on itse asiassa helppo tehdä kotikokinkin taidoin. Leipäkorit, täytteen ja salaatinlehdet voi hyvin tehdä etukäteen ja nämä alkupalat voi viimeistellä juuri ennen tarjoilua, etteivät korinpohjat ehdi kostua.
Neljälle
- 4 isoa ohutta lapinrieskaa
- 400 g katkarapuja kuorineen
- 200 g kylmäsavustettua lohta
- 1 dl kermaviiliä
- 2 rkl majoneesia
- 2 rkl tillisilppua
- salaatinlehtiä
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä isossa kattilassa vettä ja höyrytä rieskat yksi kerrallaan kiehuvan veden yllä. Korin muotoilet helposti höyryn pehmentämästä rieskasta, kun painat sen esim. nurinkäännetyn korkean juomalasin ympärille. Anna kovettua ja pane sitten uuniin 7 minuutiksi. Jäähdytä.
2. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Kuori katkaravut ja kuutioi lohi. Sekoita yhteen kermaviili, majoneesi, tillisilppu, suola ja pippuri. Kääntele varovasti joukkoon katkaravut ja lohikuutiot.
3. Aseta muutama hieno salaatinlehti leipäkorien pohjalle. Jaa katkarapu-lohiseos koreihin ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka