Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lapinrieskakorit lohi- ja katkaraputäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji saattaa näyttää monimutkaiselta, mutta rieskakorit on itse asiassa helppo tehdä kotikokinkin taidoin. Leipäkorit, täytteen ja salaatinlehdet voi hyvin tehdä etukäteen ja nämä alkupalat voi viimeistellä juuri ennen tarjoilua, etteivät korinpohjat ehdi kostua.

Neljälle

  • 4 isoa ohutta lapinrieskaa
  • 400 g katkarapuja kuorineen
  • 200 g kylmäsavustettua lohta
  • 1 dl kermaviiliä
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 rkl tillisilppua
  • salaatinlehtiä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä isossa kattilassa vettä ja höyrytä rieskat yksi kerrallaan kiehuvan veden yllä. Korin muotoilet helposti höyryn pehmentämästä rieskasta, kun painat sen esim. nurinkäännetyn korkean juomalasin ympärille. Anna kovettua ja pane sitten uuniin 7 minuutiksi. Jäähdytä.

2. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Kuori katkaravut ja kuutioi lohi. Sekoita yhteen kermaviili, majoneesi, tillisilppu, suola ja pippuri. Kääntele varovasti joukkoon katkaravut ja lohikuutiot.

3. Aseta muutama hieno salaatinlehti leipäkorien pohjalle. Jaa katkarapu-lohiseos koreihin ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Tortillat