Seesamkanavartaat sämpylässä

Nakkisämpylöille kaikki kunnia, mutta kuka on sanonut, ettei vartaita voisi tarjota leivän sisällä. Sangen käytännöllistä, eikä tiskiä kerry, sillä kaikki syövät lautasensa. Kannattaa muistaa kuitenkin vetää varras pois ennen syöntiä.

Neljälle

  • 4 pitkulaista sämpylää tai patonkia
  • 4 broilerinrintaleikettä
  • ½ dl makeaa chilikastiketta
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1/4 kerä jäävuorisalalattia

Kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl mango chutneyta
  • 1 tl currrya

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita keskenään ranskankerma, mango chutney ja curry. Laita kylmään.

2. Leikkaa broilerinliha kuutioiksi. Sekoita keskenään chilikastike ja hunaja, kääntele kanapalat seoksessa. Paista kuutiot voissa ja pujota puuvartaisiin.

3. Halkaise sämpylä tai patonki, suikaloi salaatti ja täytä leipä. Lusikoi päälle kastiketta, pane kanavarras kullekin leivälle ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.