Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Seesamkanavartaat sämpylässä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nakkisämpylöille kaikki kunnia, mutta kuka on sanonut, ettei vartaita voisi tarjota leivän sisällä. Sangen käytännöllistä, eikä tiskiä kerry, sillä kaikki syövät lautasensa. Kannattaa muistaa kuitenkin vetää varras pois ennen syöntiä.

Neljälle

  • 4 pitkulaista sämpylää tai patonkia
  • 4 broilerinrintaleikettä
  • ½ dl makeaa chilikastiketta
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1/4 kerä jäävuorisalalattia

Kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl mango chutneyta
  • 1 tl currrya

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita keskenään ranskankerma, mango chutney ja curry. Laita kylmään.

2. Leikkaa broilerinliha kuutioiksi. Sekoita keskenään chilikastike ja hunaja, kääntele kanapalat seoksessa. Paista kuutiot voissa ja pujota puuvartaisiin.

3. Halkaise sämpylä tai patonki, suikaloi salaatti ja täytä leipä. Lusikoi päälle kastiketta, pane kanavarras kullekin leivälle ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kanavartaat