Currykalaa ja katkarapuja
Curryn ja kalan maut käyvät hyvin yhteen. Punakampelan sijaan voit esimerkiksi valita ympäristöystävällisempää alaskanseitiä tai kuhafileitä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle-viidelle
- 700 g kampelafileitä, tuoreita tai pakastettuja
- 400 g katkarapuja, kuorellisia
- 3 dl pitkäjyväistä riisiä
- 1 rkl margariinia
- 2 tl currya
- 6 ½ dl vettä
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl currya
- katkarapujen liemi
- 1 kalaliemikuutio
- 1 dl kuohukermaa
- hieman hienonnettua tilliä koristeluun
Valmistusohje
1. Laita sulatetut kalafileet leikkuulaudalle, suolaa ne kevyesti ja taita kaksinkerroin.
2. Kuori katkaravut, laita kuoret kattilaan. Kaada päälle 4 dl vettä ja keitä kuoria voimakkaasti 5 minuuttia. Siivilöi liemi ja heitä pois kuoret.
3. Paista margariinia ja currya kattilassa. Lisää riisi ja sitten vesi. Keitä riisi kypsäksi.
4. Laita kalafileet matalaan, suureen pataan, kaada päälle katkarapuliemi. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes fileet ovat kypsiä. Nosta ne padasta reikäkauhalla ja laita lämpimälle vadille, pidä lämpimänä.
5. Kastike: Paista margariini ja curry, puuteroi mukaan jauhot ja lisää katkarapulientä sekä kerma ja liemikuutio. Keitä hiljalleen 5-10 minuuttia. Kaada kastike kalojen päälle, koristele katkaravuilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku