Currykalaa ja katkarapuja

Curryn ja kalan maut käyvät hyvin yhteen. Punakampelan sijaan voit esimerkiksi valita ympäristöystävällisempää alaskanseitiä tai kuhafileitä.

Neljälle-viidelle

  • 700 g kampelafileitä, tuoreita tai pakastettuja
  • 400 g katkarapuja, kuorellisia
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 rkl margariinia
  • 2 tl currya
  • 6 ½ dl vettä

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl currya
  • katkarapujen liemi
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 dl kuohukermaa
  • hieman hienonnettua tilliä koristeluun

Valmistusohje

1. Laita sulatetut kalafileet leikkuulaudalle, suolaa ne kevyesti ja taita kaksinkerroin.

2. Kuori katkaravut, laita kuoret kattilaan. Kaada päälle 4 dl vettä ja keitä kuoria voimakkaasti 5 minuuttia. Siivilöi liemi ja heitä pois kuoret.

3. Paista margariinia ja currya kattilassa. Lisää riisi ja sitten vesi. Keitä riisi kypsäksi.

4. Laita kalafileet matalaan, suureen pataan, kaada päälle katkarapuliemi. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes fileet ovat kypsiä. Nosta ne padasta reikäkauhalla ja laita lämpimälle vadille, pidä lämpimänä.

5. Kastike: Paista margariini ja curry, puuteroi mukaan jauhot ja lisää katkarapulientä sekä kerma ja liemikuutio. Keitä hiljalleen 5-10 minuuttia. Kaada kastike kalojen päälle, koristele katkaravuilla ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!