Rapusalaatti

Ellet raaski käyttää tuoreita rapuja tähän salaattiin, liemeen säilötyt tai pakastetut ravunpyrstöt käyvät yhtä hyvin. Tarjoile salaatti hyvän, rapean leivän kanssa.

4 hengelle

  • 16 rapua tai
  • 1 purkki liemeen säilöttyjä tai
  • pakastettuja ravunpyrstöjä
  • 1 kerä tammenlehväsalaattia
  • 200 g juuriselleriä
  • 1 iso hapan omena
  • ruohosipulia

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria

Valmistusohje

1. Kastike: sekoita öljy, viinietikka, vesi, puristettu valkosipulinkynsi, pippuri ja suola. Valuta ravunpyrstöt lävikössä.

2. Huuhtele salaatti ja kuivata huolellisesti. Kuori selleri, leikkaa se ensin ohuiksi viipaleiksi ja sitten suikaleiksi. Ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä, valuta hyvin.

3. Huuhtele omena, mutta älä kuori sitä, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Levitä salaatinlehdet vadille, sen jälkeen sellerisuikaleet, omenakuutiot ja ravunpyrstöt. Kaada päälle kastike ja sirottele lopuksi ruohosipulisilppua.

Parhaat ruokaohjelmat