Rapusalaatti
Ellet raaski käyttää tuoreita rapuja tähän salaattiin, liemeen säilötyt tai pakastetut ravunpyrstöt käyvät yhtä hyvin. Tarjoile salaatti hyvän, rapean leivän kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 16 rapua tai
- 1 purkki liemeen säilöttyjä tai
- pakastettuja ravunpyrstöjä
- 1 kerä tammenlehväsalaattia
- 200 g juuriselleriä
- 1 iso hapan omena
- ruohosipulia
Kastike
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl vettä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
Valmistusohje
1. Kastike: sekoita öljy, viinietikka, vesi, puristettu valkosipulinkynsi, pippuri ja suola. Valuta ravunpyrstöt lävikössä.
2. Huuhtele salaatti ja kuivata huolellisesti. Kuori selleri, leikkaa se ensin ohuiksi viipaleiksi ja sitten suikaleiksi. Ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä, valuta hyvin.
3. Huuhtele omena, mutta älä kuori sitä, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Levitä salaatinlehdet vadille, sen jälkeen sellerisuikaleet, omenakuutiot ja ravunpyrstöt. Kaada päälle kastike ja sirottele lopuksi ruohosipulisilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"