Thaicurrya surimin ja katkarapujen kera
Katkaravut, simpukat, surimi tai äyriäissekoitus purkissa ovat käytännöllisiä. Tämä on tyypillinen thaikeitto, keiton ja padan välimuoto. Voit säädellä ruoan tulisuutta currytahnan määrällä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 prk kuorittuja katkarapuja liemessä
- 1 prk surimia liemessä
- 1 rkl vihreää currytahnaa
- 1 rkl rapsiöljyä
- 1 vihreä chili
- 1 limen kuori
- 400 g kookosmaitoa
- 1 rkl sokeria
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 ½ dl vihreitä herneitä
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja suikaloi hedelmä hienoksi. Raasta limen kuori (vain ohut, vihreä osa). Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää currytahna, hienonnettu chili, raastettu limenkuori, ja paista muutama minuutti. Lisää katkarapulientä ja keitä kokoon jonkin verran.
2. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan, raaputa pois siemenet ja suikaloi kesäkurpitsa. Lisää kattilaan kookosmaito ja sokeri, kun kastike kiehuu, lisää kesäkurpitsasuikaleet ja herneet.
3. Hienonna korianteri. Kuumenna keitto jälleen kiehuvaksi, lisää katkaravut ja surimi, anna niiden kuumentua mutta älä enää keitä. Ripottele päälle korianteria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka