Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Thaicurrya surimin ja katkarapujen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Katkaravut, simpukat, surimi tai äyriäissekoitus purkissa ovat käytännöllisiä. Tämä on tyypillinen thaikeitto, keiton ja padan välimuoto. Voit säädellä ruoan tulisuutta currytahnan määrällä.

Neljälle

  • 1 prk kuorittuja katkarapuja liemessä
  • 1 prk surimia liemessä
  • 1 rkl vihreää currytahnaa
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 1 vihreä chili
  • 1 limen kuori
  • 400 g kookosmaitoa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 ½ dl vihreitä herneitä
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja suikaloi hedelmä hienoksi. Raasta limen kuori (vain ohut, vihreä osa). Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää currytahna, hienonnettu chili, raastettu limenkuori, ja paista muutama minuutti. Lisää katkarapulientä ja keitä kokoon jonkin verran.

2. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan, raaputa pois siemenet ja suikaloi kesäkurpitsa. Lisää kattilaan kookosmaito ja sokeri, kun kastike kiehuu, lisää kesäkurpitsasuikaleet ja herneet.

3. Hienonna korianteri. Kuumenna keitto jälleen kiehuvaksi, lisää katkaravut ja surimi, anna niiden kuumentua mutta älä enää keitä. Ripottele päälle korianteria.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiscurry