Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mausteinen ravunpyrstöpata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kauppojen valikoimista löytyy hyviä pakastettuja rapuja tai liemeen säilöttyjä jokiravunpyrstöjä, jotka sopivat mainiosti tähän pataan. Tulinen chili tasoittaa sopivasti meikäläisten rapujen tillinmakua.

4 hengelle

  • 16 rapua tai
  • 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
  • 1 punainen chili
  • 2-3 salaattisipulia (kevätsipulia)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa (jeeraa)
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • basilikaa

Valmistusohje

1. Kuori ravut. Keitä mielellään kuoria vähässä vedessä muiden valmistelujen aikana. Huuhdo ja halkaise chili, poista siemenet ja sisäkalvot, voit säästää ne, jos haluat myöhemmin lisätä tulisuutta. Hienonna palko.

2. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Puolita paprika, poista siemenet ja sisäkalvot ja suikaloi malto. Halkaise kesäkurpitsa ja viipaloi puolikuiksi.

3. Kuumenna öljy padassa tai paistokasarissa. Kuullota chili- ja valkosipulisilppua sekä juustokuminaa muutama minuutti varoen polttamista. Lisää sipuli ja paprika. Lisää 2-3 dl siivilöityä ravunkuorilientä (tai vettä + fondia). Anna padan kiehua niin, että suurin osa liemestä haihtuu. Lisää kesäkurpitsa, sirottele sekaan fariinisokeri ja sekoita. Kaada mukaan tomaattimurska ja keitä vain sen aikaa, että kesäkurpitsapalat nipinnapin kypsyvät. Lisää ravunpyrstöt ja basilika pataan juuri ennen tarjoilua. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispata