Dianapäärynät
Tämä jälkiruoka valmistuu helposti, sen voi valmistella etukäteen ja se maistuu namilta päivällisen päätteeksi. Tarjoile päärynät haaleina kermavaahdon kera, mielellään rommilla maustettuna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 pientä keitettyä päärynää (tai säilykepäärynää)
- 150 g voita
- 1 dl kermamaitoa (puolet kermaa, puolet maitoa)
- 100 g kidesokeria
- 100 g mantelilastuja
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kermavaahtoa
- halutessasi tilkka rommia
Valmistusohje
1. Halkaise päärynät ja aseta ne kupera puoli ylöspäin uuninkestävään vuokaan.
2. Sulata voi kermamaidon ja sokerin kera. Yhdistä jauhot ja manteli ja lisää seokseen, keitä toffeemassaksi. Näin pitkälle voit valmistella jälkiruoan etukäteen.
3. Kaada massa päärynöiden päälle ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes mantelipeitto on kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku