Dianapäärynät

Tämä jälkiruoka valmistuu helposti, sen voi valmistella etukäteen ja se maistuu namilta päivällisen päätteeksi. Tarjoile päärynät haaleina kermavaahdon kera, mielellään rommilla maustettuna.

Neljälle

  • 8 pientä keitettyä päärynää (tai säilykepäärynää)
  • 150 g voita
  • 1 dl kermamaitoa (puolet kermaa, puolet maitoa)
  • 100 g kidesokeria
  • 100 g mantelilastuja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermavaahtoa
  • halutessasi tilkka rommia

Valmistusohje

1. Halkaise päärynät ja aseta ne kupera puoli ylöspäin uuninkestävään vuokaan.

2. Sulata voi kermamaidon ja sokerin kera. Yhdistä jauhot ja manteli ja lisää seokseen, keitä toffeemassaksi. Näin pitkälle voit valmistella jälkiruoan etukäteen.

3. Kaada massa päärynöiden päälle ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes mantelipeitto on kauniin värinen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.