Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Dianapäärynät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä jälkiruoka valmistuu helposti, sen voi valmistella etukäteen ja se maistuu namilta päivällisen päätteeksi. Tarjoile päärynät haaleina kermavaahdon kera, mielellään rommilla maustettuna.

Neljälle

  • 8 pientä keitettyä päärynää (tai säilykepäärynää)
  • 150 g voita
  • 1 dl kermamaitoa (puolet kermaa, puolet maitoa)
  • 100 g kidesokeria
  • 100 g mantelilastuja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermavaahtoa
  • halutessasi tilkka rommia

Valmistusohje

1. Halkaise päärynät ja aseta ne kupera puoli ylöspäin uuninkestävään vuokaan.

2. Sulata voi kermamaidon ja sokerin kera. Yhdistä jauhot ja manteli ja lisää seokseen, keitä toffeemassaksi. Näin pitkälle voit valmistella jälkiruoan etukäteen.

3. Kaada massa päärynöiden päälle ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes mantelipeitto on kauniin värinen.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät