Kinuskipäärynät
Kun keität kermaa ja sokeria, saat ihanan makea, sitkeän kastikkeen joka jähmettyy jäähtyessään. Tarjoile päärynät ja kinuskikastike jäätelön kera. Kastike tarjoillaan usein pakastettujen puolukoiden tai karpaloiden kera, jolloin kuuman ja kylmän sekä makean ja happaman kohtaaminen on todella maukas.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 6 isoa, kovaa päärynää
- 3 dl kidesokeria
- 7 dl vettä
- 5 kokonaista neilikkaa
- 1 kanelitanko
Kastike
- 4 dl kermaa
- 3 dl sokeria
Valmistusohje
1. Keitä kermaa ja sokeria ilman kantta kunnes kastike sakenee, sekoita pohjia myöten välillä.
2. Kuumenna vesi, sokeri ja mausteet kiehuvaksi, sekoita niin että sokeri sulaa.
3. Kuori päärynät ja hauduta ne liemessä kannen alla sopivan pehmeiksi.
4. Valuta päärynät, tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi