Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kinuskipäärynät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun keität kermaa ja sokeria, saat ihanan makea, sitkeän kastikkeen joka jähmettyy jäähtyessään. Tarjoile päärynät ja kinuskikastike jäätelön kera. Kastike tarjoillaan usein pakastettujen puolukoiden tai karpaloiden kera, jolloin kuuman ja kylmän sekä makean ja happaman kohtaaminen on todella maukas.

Kuudelle

  • 6 isoa, kovaa päärynää
  • 3 dl kidesokeria
  • 7 dl vettä
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 1 kanelitanko

Kastike

  • 4 dl kermaa
  • 3 dl sokeria

Valmistusohje

1. Keitä kermaa ja sokeria ilman kantta kunnes kastike sakenee, sekoita pohjia myöten välillä.

2. Kuumenna vesi, sokeri ja mausteet kiehuvaksi, sekoita niin että sokeri sulaa.

3. Kuori päärynät ja hauduta ne liemessä kannen alla sopivan pehmeiksi.

4. Valuta päärynät, tarjoile kastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät