Englantilaiset skonssit ja puolukkakerma
Englantilaiset teeleivät eli scones(it) eli suomalaisittain skonssit painellaan muotilla irti kaulitusta taikinasta. Skonssit on syötävä heti uunista otettuina, myöhemmin ne eivät enää maistu. Lämpimiä teeleipiä voi syödä pelkästään voilla siveltyinä, tässä olemme täyttäneet ne puolukkakermalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 225 g (n. 3,7 dl) erikoishienoa vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 50 g voita
- 1 1/4 dl maitoa
- 1 1/2 rkl sokeria
- 1 maustemitta suolaa
Voiteluun
- maitoa
Tarjoiluun
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl puolukkahilloa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita leivinjauhe jauhoon ja siivilöi jauhot kulhoon. Nypi voi jauhojen sekaan, niin että syntyy ryynimäinen seos, lisää sokeri ja suola, sitten maito vähän kerrallaan samalla työstäen nopeasti taikinaksi.
2. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Kauli 2 cm paksu levy ja ota siitä noin 5 sentin läpimittaisia kakkusia muotilla. Kokoa taikinarippeet, kauli levyksi ja ota vielä kakkuja, toista, kunnes taikina on loppu. Nosta kakkuset leivinpaperille uunipellille ja penslaa ne maidolla.
3. Paista skonsseja 12-15 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita puolukkahillo siihen. Leikkaa viilto jokaiseen skonssiin ja täytä puolukkakermalla. Tarjoile ne tuoreina ja mieluiten lämpiminä vaikkapa teen kanssa. Vinkki: Jos teeleipiä jää vastoin odotuksia yli, niitä ei kannata säilyttää huoneenlämmössä. Pakasta (täyttämättömät) skonssit ja tuoreuta ne myöhemmin mikrossa tai uunissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku