Rosmariiniskonssit vuohenjuustolla

Vuohenjuusto ja hunaja sopivat hienosti yhteen. Erikoisen herkullista yhdistelmästä tulee rosmariinilta tuoksuvien scones-leipästen, skonssien, eli teeleipien päällä.

10-12 palaan

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1 ½ rkl leivinjauhetta
  • 2 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 100 g voita
  • 4 dl maitoa tai piimää

Tarjoiluun

  • viipaloitua vuohenjuustoa
  • 4 tl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi voi ohuesti. Hienonna jauhot, leivinjauhe, suola, rosmariini ja voi yhteen. Lisää maito tai piimä ja työstä nopeasti taikinaksi.

2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahteen osaan. Laita osat voidelluille pelleille ja muotoile pyöreiksi leiviksi. Jaa leivät terävällä veitsellä viilloin neljään osaan.

3. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna leipien jäähtyä ritilällä. Leikkaa annospaloiksi ja laita päälle juustoa. Norota päälle hunajaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!