Rosmariiniskonssit vuohenjuustolla
Vuohenjuusto ja hunaja sopivat hienosti yhteen. Erikoisen herkullista yhdistelmästä tulee rosmariinilta tuoksuvien scones-leipästen, skonssien, eli teeleipien päällä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
10-12 palaan
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- 1 ½ rkl leivinjauhetta
- 2 tl kuivattua rosmariinia
- 1 tl suolaa
- 100 g voita
- 4 dl maitoa tai piimää
Tarjoiluun
- viipaloitua vuohenjuustoa
- 4 tl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi voi ohuesti. Hienonna jauhot, leivinjauhe, suola, rosmariini ja voi yhteen. Lisää maito tai piimä ja työstä nopeasti taikinaksi.
2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahteen osaan. Laita osat voidelluille pelleille ja muotoile pyöreiksi leiviksi. Jaa leivät terävällä veitsellä viilloin neljään osaan.
3. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna leipien jäähtyä ritilällä. Leikkaa annospaloiksi ja laita päälle juustoa. Norota päälle hunajaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku