Skonssit
Klassiset skonssit eli teeleivät sopivat yhtä hyvin aamiaiseksi kuin välipalaksikin. Niiden kanssa maistuvat muun muassa juusto tai marmeladi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
10-12 palaan
- 8 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ rkl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 100 g voita
- 4 dl maitoa tai piimää
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi voi ohuesti. Hienonna jauhot, leivinjauhe, suola ja voi yhteen. Lisää maito tai piimä ja työstä nopeasti taikinaksi.
2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahteen osaan. Laita osat voidelluille pelleille ja muotoile pyöreiksi leiviksi. Jaa leivät terävällä veitsellä viilloin neljään osaan.
3. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna leipien jäähtyä ritilällä, ennen kuin nautit ne voin ja maukkaiden päällysteiden kera.
Vinkki! Mausta mielellään taikina 1 sitruunan, appelsiinin tai limen raastetulla kuorella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku