Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Italialaiset mantelikorput

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Biscotti on näiden rapeiden korppujen italialainen nimi. Italiassa ja etenkin Toscanassa ne ovat suosittu jälkiruoka. Paikallisen tavan mukaan ne kastetaan makeaan valkoviiniin. Sähkövatkaimesta on korppujen valmistuksessa suuri apu.

20 korppua

  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 7 ½ dl jauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 100 g mantelirouhetta

Valmistusohje

1. kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan. Sekoita hyvin. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola jauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan vähän kerrallaan kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi mantelirouhe.

2. Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla kaksi palloa. Muotoile pallot noin 25 cm:n pituisiksi tangoiksi. Nosta tangot pellille leivinpaperin päälle ja tasoita ne kahdeksi suorakulmioksi, joiden leveys on noin 10 cm ja paksuus 1,5 cm. Paista 12-15 minuuttia.

3. Ota korppulevyt uunista ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa levyt viistoon noin 1 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nosta korput ritilälle leikkuupinta ylöspäin ja paista vielä noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät