Italialaiset mantelikorput

Biscotti on näiden rapeiden korppujen italialainen nimi. Italiassa ja etenkin Toscanassa ne ovat suosittu jälkiruoka. Paikallisen tavan mukaan ne kastetaan makeaan valkoviiniin. Sähkövatkaimesta on korppujen valmistuksessa suuri apu.

20 korppua

  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 7 ½ dl jauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 100 g mantelirouhetta

Valmistusohje

1. kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan. Sekoita hyvin. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola jauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan vähän kerrallaan kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi mantelirouhe.

2. Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla kaksi palloa. Muotoile pallot noin 25 cm:n pituisiksi tangoiksi. Nosta tangot pellille leivinpaperin päälle ja tasoita ne kahdeksi suorakulmioksi, joiden leveys on noin 10 cm ja paksuus 1,5 cm. Paista 12-15 minuuttia.

3. Ota korppulevyt uunista ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa levyt viistoon noin 1 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nosta korput ritilälle leikkuupinta ylöspäin ja paista vielä noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!