Englantilaiset skonssit
Englantilaiset teeleivät, scones eli skonssit tehdään kaulitusta taikinasta, josta otetaan muotilla pyörylöitä ja ne paistetaan. Kello viiden teen maassa skonssit tarjoillaan tavallisesti lämpiminä voin kera, lisänä mansikkahilloa ja clotted cream, joka on eräänlaista hapankermaa. Me tyydymme tavalliseen kermavaahtoon.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 225 g (n. 3,7 dl) vehnäjauhoa,
- jossa on leivinjauhe mukana tai
- tavallista vehnäjauhoa +
- 1 tl leivinjauhetta
- 50 g voita
- 1 1/4 dl maitoa
- 1 1/2 rkl sokeria
- 1 maustemitta suolaa
Voiteluun
- maitoa
Tarjoiluun
- 2 dl kuohukermaa
- 20 g voita
- 1 dl mansikkahilloa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Siivilöi jauhot kulhoon. Nypi voi jauhojen sekaan, niin että muodostuu ryynimäinen seos. Lisää sokeri ja suola, sitten maito ja sekoita nopeasti taikinaksi.
2. Siirrä taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Kauli noin 2 sentin paksuinen levy ja paina siitä muotilla noin 5 sentin läpimittaisia pyörylöitä. Kokoa taikinanrippeet, kauli ne uudestaan, ota jälleen muotilla, jne. kunnes taikina on loppu. Siirrä kakkuset leivinpaperilla peitetylle uunipellille, penslaa maidolla.
3. Paista skonsseja 12-15 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita kermavaahto ja mansikkahillo omiin kulhoihinsa, samoin voi. Tarjoile skonssit vastapaistettuina, mieluiten lämpiminä. Skonssit eivät maistu miltään jäähtyneinä ja säilytettyinä; jos niitä jää yli, ne kannattaa pakastaa ja tuoreuttaa tarjottaviksi mikrossa tai uunissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku