Seesamimarinoitu entrecôte purjon kera

Tähän reseptiin on saatu inspiraatio Itä-Aasiasta. Liha tarjoillaan raakana, joten entrecôten on syytä olla erittäin hienoa. Pakasta lihaa vuorokauden verran ja anna sen sitten sulaa puoliksi, niin että sen voi leikata paperinohuiksi viipaleiksi. Jos et halua syödä lihaa raakana, voit tietenkin kuullottaa sen nopeasti kuumalla pannulla. Sekin on huippuhyvää, mutta maku on tyystin erilainen.

4 annosta

  • 400 g entrecôtea
  • ½ purjo, valkoinen osa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 3½ rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl soijaa
  • kauden salaattia
  • 4 munankeltuaista

Valmistusohje

1. Leikkaa puoliksi sulanut liha erittäin ohuiksi viipaleiksi kapeateräisellä, terävällä veitsellä ja suikaloi sitten viipaleet. Halkaise, huuhdo ja paloittele purjo. Sekoita lihat ja purjo seesaminsiementen, seesamiöljyn ja muutaman soijatipan kanssa.

2. Huuhdo salaatinlehdet ja asettele ne kauniisti lautasille. Rakenna lihasta ja sipulista pieni kumpu salaatinlehtien päälle.

3. Riko kananmuna ja anna valkuaisen valua pois sormiesi välistä. Tee kuoppa lihakummun keskelle ja aseta siihen varovasti munankeltuainen, yksi annosta kohti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!