Nipan entrecote ja uuniperunat
Pertti Nipa Neumannin järjestämillä illallisilla Linnan tähdet saivat nauttia muun muassa naudan entrecote pihveistä uuniperunoiden kera
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 kpl naudan entrecote pihviä à 150g
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 kpl valkosipulin kynsi
- tuoretta timjamia
- suolaa, mustapippuria
Uuniperunat
- 4 kpl rosamunda perunaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- tuoretta timjamia
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
1. Hienonna valkosipuli ja timjami. Sekoita ne öljyyn.
2. Laita lihat marinoitumaan öljyyn noin tunniksi.
3. Mausta entrecotet huolellisesti molemmin puolin ja grillaa ne kuumalla parilalla nopeasti molemmin puolin.
4. Entrecote saa jäädä sisältä veriseksi.
5. Tarjoile uuniperunoiden ja –tomaattien kanssa. Voit tehdä myös maustevoin kastikkeeksi.
1. Pese ja halkaise perunat. Laita ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Voit myös tasata hieman perunan pohjaa, jotta ne pysyvät paremmin paikallaan.
2. Pirskottele pinnalle hienonnettua valkosipulia, timjamia sekä suolaa ja mustapippuria.
3. Kypsennä 180c uunissa 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti