Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nipan entrecote ja uuniperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pertti Nipa Neumannin järjestämillä illallisilla Linnan tähdet saivat nauttia muun muassa naudan entrecote pihveistä uuniperunoiden kera

Ainekset

  • 4 kpl naudan entrecote pihviä à 150g
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • tuoretta timjamia
  • suolaa, mustapippuria

Uuniperunat

  • 4 kpl rosamunda perunaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • tuoretta timjamia
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Hienonna valkosipuli ja timjami. Sekoita ne öljyyn.

2. Laita lihat marinoitumaan öljyyn noin tunniksi.

3. Mausta entrecotet huolellisesti molemmin puolin ja grillaa ne kuumalla parilalla nopeasti molemmin puolin.

4. Entrecote saa jäädä sisältä veriseksi.

5. Tarjoile uuniperunoiden ja –tomaattien kanssa. Voit tehdä myös maustevoin kastikkeeksi.

1. Pese ja halkaise perunat. Laita ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Voit myös tasata hieman perunan pohjaa, jotta ne pysyvät paremmin paikallaan.

2. Pirskottele pinnalle hienonnettua valkosipulia, timjamia sekä suolaa ja mustapippuria.

3. Kypsennä 180c uunissa 45 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Entrecôte